Eero Heinonen

Eero Heinonen
Eero heinonen.jpg
Født27. november 1979[1]Rediger på Wikidata (40 år)
HelsingforsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Vokalist, musiker, sanger, gitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet FinlandRediger på Wikidata
Medlem av The RasmusRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Suuntavaisto
SjangerAlternativ rock
InstrumentBass, bassgitar
Aktive år1994
IMDbIMDb

Eero Aleksi Heinonen (født 27. november 1979 i Helsingfors, Finland) er en finsk bassist og vokalist. Eero er best kjent som bassist i alternativerockebandet The Rasmus, som han har spilt i siden 1994.

I 2004 startet han et eget band ved siden av The Rasmus, som heter Hay And Stone. Eero er både vokalist og bassist i bandet. De to øvrige medlemmene heter Hannu Risku (trommer) og Petri Kivimäki (gitar). De har hittil bare sluppet ut et studioalbum, Making Waves i 2006.

KuriositeterRediger

  • Eero driver med Sahaja Yoga. Han mediterer ca. 15-20 minutter hver morgen og hver kveld.
  • Noen av Eeros favorittartister er Red Hot Chili Peppers, Metallica og Nirvana.
  • Når The Rasmus spiller på konserter, er Eero også bakgrunnssanger.

DiskografiRediger

The Rasmus album med Eero HeinonenRediger

  • Peep – (1996)
  • Playboy] – (1997)
  • Hell of a Tester – (1998)
  • Into – (2001)
  • Dead Letters – (2003)
  • Hide from the Sun – (2005)

Hay And Stones album med Eero HeinonenRediger

  • Making Waves – (2006)

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ ČSFD, Eero Heinonen, 112800

Eksterne lenkerRediger