Åpne hovedmenyen

Doug Aldrich

amerikansk musiker
Doug Aldrich
Doug Aldrich (2006).jpg
Doug Aldrich i 2006
Født19. februar 1964 (55 år)
Raleigh
Beskjeftigelse musiker, låtskriver
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Sjangerhard rock, heavy metal, rock, blues rock, R&B
Instrumentgitar
Aktive år1985
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Ensemble(r)
Whitesnake
Burning Rain
Tidligere band
Dio
Lion
Hurricane
House of Lords
Bad Moon Rising

Doug Aldrich (født 19. februar 1964 i Raleigh i Nord-Carolina) er en amerikansk gitarist som i 2002 ble medlem av hard rock-bandet Whitesnake. Han var også gitarist i Dio i to perioder; 2001–2004 og 2005–2006.

KarrierestartRediger

Ungdommen Doug Aldrich startet bandet Purple Haze sammen med jevnaldrende, selvfølgelig inspirert av Jimi Hendrix. En av hans første prøvespillinger var for Kiss tidlig på 1980-tallet, men han innrømmer selv at dette var for tidlig for ham og at han ennå ikke var moden musikalsk på dette tidspunktet. Han har ellers spilt i band som Lion, Bad Moon Rising og Hurricane.

GjennombruddetRediger

Aldrich fikk sitt definitive gjennombrudd på plata Killing the Dragon (2002) som nytt medlem av Dio. Etter å ha vært medlem av Dio i et par års tid, gikk han over til Whitesnake hvor han kan høres på blant annet konsert-DVD-en In the Still of the Night fra 2006, albumet Good to Be Bad fra 2008. Og "Forevermore" 2012

Andre prosjekterRediger

Han er ellers aktivt medlem av gruppa Burning Rain som spiller spiller rock-, rhythm and blues og heavy metal.

InspirasjonskilderRediger

Noen av Aldirch viktigste inspirasjonskilder er Jimmy Page, Tony Iommi, Ritchie Blackmore, John Sykes og Gary Moore.

DiskografiRediger

Solo

  • 1994Highcentered
  • 1997Electrovision
  • 2001Alter Ego

Med Lion

  • 1986Power Love (EP)
  • 1987The Transformers The Movie: Original Motion Picture Soundtrack
  • 1987Dangerous Attraction
  • 1989Trouble In Angel City

Med Hurricane

  • 1990Slave to the Thrill

Med House of Lords

Med Bad Moon Rising

  • 1991Full Moon Fever (minialbum)
  • 1991Bad Moon Rising
  • 1993Blood
  • 1993Blood on the Streets (minialbum)
  • 1995Opium for the Masses
  • 1995Junkyard Haze (EP)
  • 1999Flames on the Moon
  • 2005Full Moon Collection (samlealbum)

Med Burning Rain

  • 1999Burning Rain
  • 2000Pleasure to Burn

Med Dio

Med Whitesnake

Med andre artister

  • 1989One – Minoru Niihara
  • 1989Cutting Air Act 1 – Air Pavilion
  • 1997Windows – Mike Vescera Project
  • 1998Ignition – Mark Boals
  • 1999A Tribute To Early Van Halen – The Atomic Punks (Ralph Saenz)
  • 1999Here Before – Stone
  • 2000Mikazuki in Rock
  • 2001Art of Mackin' – Ghetto Dynasty
  • 2001-2002 – Superhero & More... – Brian McKnight
  • 2002(1989–2002) From There To Here – Brian McKnight
  • 2003Wake The Nations – Ken Tamplin and Friends
  • 2003Guitar Zeus 1Carmine Appices Guitar Zeus
  • 2003Sho(照)Twist Songs – Sera Masanori
  • 2005The Real Thing – Christian Tolle
  • 2007Live for Tomorrow – Marco Mendoza
  • 2007Jacaranda (Twist International) – Masanori Sera
  • 2009Play My GameTim «Ripper» Owens
  • 2009Conquering Heroes – Carmine Appice's Guitar Zeus
  • 2009Pulling The Trigger – Cooper Inc.

Eksterne lenkerRediger