Dominique Manotti

Dominique Manotti
(Marie-Noëlle Thibault)
Dominique Manotti (2006).jpg
Født24. desember 1942[1][2]Rediger på Wikidata (77 år)
Paris[3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, historiker
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
MorsmålFransk
SpråkFransk
Utmerkelser CWA International Dagger (2008)Rediger på Wikidata
SjangerKriminallitteratur,
økonomisk historie

Dominique Manotti (dåpenavn Marie-Noëlle Thibault; født 24. desember 1942) er en fransk forfatter av kriminallitteratur.

Manotti er spesialist i 1900-tallets økonomiske historie, og har undervist blant annet ved Centre Expérimental de Vincennes og Université de Paris VIII Saint Denis.

Etter eget utsagn tilnærmer hun seg skriving av kriminallitteratur på samme måten som historisk forskning. Hennes romaner handler om økonomiske forbrytelser, både i strafferettslig og politisk forståelse. I 2008 ble hun belønnet med britiske Crime Writers Associations pris The International Duncan Lawrie Dagger for årets beste kriminalroman skrevet av en ikke-engelsktalende forfatter, for boken Lorraine Connection.

BibliografiRediger

  • Sombre Sentier (1995)
  • A nos chevaux (1997)
  • KOP (1998)
  • Nos fantastiques années fric, (2001)
  • Le corps noir (2004)
  • Lorraine connection (2006)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Dominique Manotti, 00000030642
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 13. des. 2014

Eksterne lenkerRediger