Djevel (band)

norsk metallband

Djevel er et black metal-band fra Oslo som ble startet i 2009.

Djevel
Utmerkelser Spellemannprisen i metall (2021)[1]Rediger på Wikidata
OpphavNorge (2009)
SjangerBlack metal
Aktive år2009

Bandet var opprinnelig et soloprosjekt for gitarist og låtskriver Trond Ciekals. Han fikk etter hvert med seg andre medlemmer i bandet, blant annet med bakgrunn fra band som Kvelertak, Ljå, Urgehal og Purified in Blood.[2][3]

I 2011 ga de ut debutalbumet DødssangerAftermath Music, produsert av Ruben Willem fra Haust.[4] Bandet vant Spellemannprisen 2021 i klassen metal for albumet Tanker som rir natten.[5]

MedlemmerRediger

Tidligere medlemmerRediger

DiskografiRediger

Alle utgivelser på Aftermath Music.

  • 2011: Dødssanger
  • 2012: Besatt av maane og natt (EP)
  • 2013: Besatt av maane og natt
  • 2015: Saa raa og kald
  • 2016: Norske ritualer
  • 2018: Blant svarte graner
  • 2018: Vettehymner (EP)
  • 2019: Ormer til armer, maane til hode
  • 2021: Tanker som rir natten
  • 2022: Naa skrider natten sort

ReferanserRediger

  1. ^ Spellemannprisen, spellemann.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «- Black metalen har sklidd helt ut. Nå er det blitt for mye vås.». byas.no. 27. april 2015. Besøkt 19. februar 2022. 
  3. ^ «Djevelsk utilgjengelig». dagsavisen.no. 28. mars 2018. Besøkt 19. februar 2022. 
  4. ^ «Metal Norge». Arkivert fra originalen 3. april 2012. Besøkt 6. juli 2011. 
  5. ^ «Dette er årets Spellemannpris-nominerte og vinnere». vg.no. 22. april 2022. Besøkt 23. april 2022. 

Eksterne lenkerRediger