Dennis Davis

Dennis Davis (født 28. august 1951 i Manhattan, død 6. april 2016[5]) var en amerikansk trommeslager og studiomusiker best kjent for sitt samarbeide med David Bowie.

Dennis Davis
DENNIS DAVIS.jpg
FødtDennis Joseph Davis
28. aug. 1951[1]Rediger på Wikidata
ManhattanRediger på Wikidata
Død6. apr. 2016[1][2]Rediger på Wikidata (64 år)
Beskjeftigelse Trommeslager, studiomusiker, låtskriver[3]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Rock, pop, soul, funk, jazz
InstrumentTrommesett[4]
Aktive år1973–2016
Tidligere band
Roy Ayers, David Bowie, Stevie Wonder

Davis ble født og oppvokst på Manhattan i New York City og gikk i lære hos Max Roach og Elvin Jones. Han møtte gitaristen Carlos Alomar mens de begge spilte med Roy Ayers[6]. Davis startet sitt samarbeide med David Bowie i 1974 samtidig med Alomar og bassisten George Murray. Dennis Davis var en av de faste medlemmene av Bowies band og deltok på en rekke av Bowies album på slutten av 1970-tallet. Davis' bruk av skarptromme på Bowies album Low regnes som stilskapende innen popmusikk [7].

Tidlig på 2000-tallet var Davis perkusjonist under David Bowies konserter, inkludert Bowies siste turné, A Reality Tour i 2003. Trommeslager under disse konsertene var Sterling Campbell, som var en av Davis' tidligere elever[8].

Diskografi (utdrag)Rediger

Med Roy Ayers

  • 1973 Red, Black and Green
  • 1973 Coffy
  • 1973 Virgo Red
  • 1975 Tear to a Smile
  • 1978 You Send Me
  • 1987 I'm the One for Your Love Tonight
  • 1992 Double Trouble
  • 1993 Good Vibrations
  • 1995 Naste′
  • 2004 Mahogany Vibe

Med George Benson

  • 1975 Good King Bad

Med David Bowie

Med Ronnie Foster

  • 1975 Cheshire Cat

Med Iggy Pop

  • 1977 The Idiot

Med Stevie Wonder

  • 1979 Journey Through the Secret Life of Plants: «A Seed's a Star/Tree Medley»
  • 1980 Hotter Than July: «Did I Hear You Say You Love Me», «As If You Read My Mind», «Master Blaster (Jammin')»
  • 1982 Original Musiquarium: «Do I Do»
  • 1987 Characters: «Free»

Med Jermaine Jackson

  • 1980 Let's Get Serious: «Let's Get Serious», «Where Are You Now», «You're Supposed to Keep Your Love for Me»

ReferanserRediger

  1. ^ a b Find a Grave, Find a Grave 160682974, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ pitchfork.com[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ besøkt 5. juli 2019[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Montreux Jazz Festival Database, Montreux Jazz Festival konsert ID 1670, fra Wikidata 
  5. ^ RollingStone.com: «Dennis Davis, Longtime David Bowie Drummer, Dies», 7. april 2016
  6. ^ «Carlos Alomar Q&A». Teenagewildlife.com. Arkivert fra originalen . Besøkt 11. oktober 2011.  Arkivert 12. april 2016 hos Wayback Machine.
  7. ^ «Sound and Vision». 
  8. ^ «Features Stories». Besøkt 20. mars 2016. 

Eksterne lenkerRediger