Denise Richards

amerikansk skuespiller og modell

Denise Lee Richards (født 17. februar 1971 i Downers Grove i Illinois) er en amerikansk skuespillerinne. Hun ble kjent sent på 1990-tallet etter en rekke sexy filmopptredener, inkludert Wild Things og The World Is Not Enough. Richards er også kjent for sitt ekteskap med (og senere skilsmisse fra) skuespilleren Charlie Sheen.

Denise Richards
Denise Richards 2011.jpg
FødtDenise Lee Richards
17. feb. 1971[1][2][3]Rediger på Wikidata (50 år)
Downers GroveRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, modellRediger på Wikidata
Utdannet ved Downers Grove North High SchoolRediger på Wikidata
Ektefelle Charlie Sheen (20022006)Rediger på Wikidata
Partner(e) Richie SamboraRediger på Wikidata
Barn Lola Rose Sheen, Sam J. SheenRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1989
Nettstedhttp://www.deniserichards.com
IMDbIMDb

BiografiRediger

Tidlig livRediger

Richards ble født i Downers Grove i Illinois, en forstad til Chicago. Hun flyttet til California med familien da hun var 14 år gammel.

KarriereRediger

Richards tilbragte størsteparten av 1990-tallet med opptredener i lavbudsjettsfilmer, TV-filmer og med gjesteroller i TV-serier. Hennes første hovedrolle i en kinofilm var i Starship Troopers i 1997, som ble raskt etterfulgt av hennes hovedrolle i den ganske suksessrike kultfilmen Wild Things fra 1998. I tillegg til sitt arbeide innen filmen, har hun gjort regelmessige opptredener i situasjonskomediene Spin City, Two and a Half Men, Venner for livet og Seinfeld. Hun har også en sentral rolle i den amerikanske tv-serien Blue Mountain State.

Tidlig på 2000-tallet opptrådte Richards i flere filmroller som parodierte hennes tidligere status som sexsymbol, blant annet i Scary Movie 3. I desember 2004 ble hun avbildet naken i Playboy.

Denise Richards har to døtre, Lola og Sam, sammen med Charlie Sheen.

FilmografiRediger

År Tittel Originaltittel Rolle Merknader
2005 Edmond B-Girl
2004 I Do (But I Don't) Lauren Crandell TV-film
Elvis Has Left the Building Belinda
Yo puta Rebecca Smith
2003 Scary Movie 3 Annie
Love Actually Carla
2002 Empire Trish
You Stupid Man Chloe
The Third Wheel Diana
Undercover Brother White She Devil
2001 Good Advice Cindy Styne direkte på video
Valentine Paige Prescott
1999 The World Is Not Enough Dr. Christmas Jones
Tail Lights Fade Wendy
Drop Dead Gorgeous Rebecca 'Becky' Ann Leeman
1998 Wild Things Kelly Lanier Van Ryan
Lookin' Italian Elizabeth
1997 Starship Troopers Carmen Ibanez
Nowhere Jana

ReferanserRediger

  1. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID deniseleerichardsd[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID 2917115dad7d40b3ba7142209c139a3f, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6vh6jfg, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger

IntervjuerRediger

NettsiderRediger