Åpne hovedmenyen
David Knudsen
David Knudsen 1922.jpg
Født8. august 1875
Norge Sørkedalen, Norge
Død3. juli 1952 (76 år)
Norge Oslo
Far David Faye Knudsen
Søsken Karl F. Knudsen
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge
IMDbIMDbRedigere på wikidata

David Knudsen (født 8. august 1875 i Sørkedalen, død 3. juli 1952 i Oslo) var en norsk karakterskuespiller.

Han var teatersjef ved Studentersamfundets Theater i 1899. Sin ordinære debut på teaterscenen fikk han på Den Nationale Scene i 1902. David Knudsen spilte i omkring 10 filmer.

Han var forbundsleder i Norsk Skuespillerforbund 1939–40.

Filmografi (utvalg)Rediger

År Tittel Rolle
1948 Kampen om tungtvannet Axel Aubert, generaldirektør Hydro
1942 Trysil-Knut generalen
1939 Mot nye tider Jørgen Løvland
Filmen om Emelie Högqvist Bloomfield senior, britisk minister
1936 Morderen uten ansikt Holfer, oberst, godseier
1934 Op med hodet! bartender
1932 Lalla vinner! Rosen, godseier
1927 Syv dage for Elisabeth Thomas Heie, konsul
Fjeldeventyret Sorenskriveren
1925 Himmeluret Gutter Fladen, skipsreder

Eksterne lenkerRediger