Daniel Kvammen

norsk musiker

Daniel Kvammen (født 27. april 1988) er en norsk låtskriver og musiker (vokal og gitar) fra Geilo.

Daniel Kvammen
Født27. apr. 1988[1]Rediger på Wikidata (34 år)
GeiloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
KallenavnYung Språkteigen
Sjanger pop, Rock
InstrumentGitar, piano
Aktive år2015–
PlateselskapPlayground Music Scandinavia
Nettstedhttps://danielkvammen.no/
IMDbIMDb

Daniel Kvammen debuterte som soloartist i 2015 med vise-albumet Fremad i alle retningaJansen Plateproduksjon.[2] Albumet ble produsert av Even Ormestad, og blant musikerne som medvirket under innspillingen var Martin Horntveth og David Wallumrød. Kvammen ble nominert til tre priser under Spellemannprisen 2015: i kategorien årets låt for «Du fortenar ein som meg», og i kategoriene årets nykommer og årets tekstforfatter for Fremad i alle retninga. Han mottok to priser under P3 Gull 2015: årets nykommer og årets låt for «Du fortenar ein som meg».[3]

Som musiker la Kvammen kort tid etter om til hallingdialekt, og i 2016 kåret Norsk Målungdom ham til vinner av Dialektprisen for 2015 som «ein framifrå representant for dialektene frå Hallingdalen».[4]

I 2017 ga han ut andrealbumet Vektlaus hos det samme plateselskapet.[5]. Han vant Spellemannprisen 2017 i klassen årets musikkvideo for videoen til låten «Som om himmelen revna», hvor også Lars Vaular bidrar.[6] Videoen er regissert av Eivind Landsvik. Kvammen var en av fem nominerte til Bendiksenprisen i 2017; dette er en pris som deles ut av Kulturdepartementet.[7]

I 2020 ga han ut singelen «Falle frå jorda», og i 2021 fulgte utgivelsen av albumet Guta som gret.

I 2022 kom han på andreplass i NRKs sangkonkurranse Maskorama, der Kvammen bar kostymet «Ulven».

DiskografiRediger

  • 2013: «Ingen vega utenom / Alt for mykje tå alt for lite» (singel)
  • 2013: «23. Desember» (singel) – utgitt i 2013, nyinnspilt i 2015
  • 2015: «Du fortenar ein som meg» (singel)
  • 2015: «Fuck Deg, Helsing 90-talet» (singel)
  • 2015: Fremad i alle retninga (album)
  • 2015: Daniel Kvammen 1988 (EP)
  • 2017: «Me dansar ikkje for moro skyld» (singel)
  • 2017: «Gatelangs gjennom sorg og synd» (singel)
  • 2017: «Som om himmelen revna» (singel) – med Lars Vaular
  • 2017: «Ultraliv» (singel)
  • 2017: «Så godt at det gjør vondt» (singel)
  • 2017: «Ubestemte absolutta» (singel)
  • 2017: Vektlaus (album)
  • 2017: Maktlaus (album)
  • 2018: «Om du vil ei gong til - klineversjon» (singel)
  • 2019: «Daue fugla» (singel)
  • 2019: «Einsam i lag» (singel)
  • 2020: «Falle frå jorda» (singel)
  • 2020: «Janteloven» (singel)
  • 2020: «Me to er ein evighet» (singel) – med Gabrielle
  • 2021: «Tid forbi ti amor» (singel)
  • 2021: «Den tyngste turen» (singel) – med Aslag Haugen
  • 2021: Guta som gret (album)

ReferanserRediger

  1. ^ snl.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ anmeldelse: groove.no: Daniel Kvammen - Fremad i alle retninga (2015)
  3. ^ «Her er de nominerte til P3 Gull 2015». p3.no. 28. oktober 2015. Besøkt 29. desember 2019. 
  4. ^ «Popartist Daniel Kvammen får Dialektprisen 2015». www.utdanningsnytt.no. 19. januar 2016. Besøkt 5. april 2022. 
  5. ^ «Yngre enn i går». p3.no. 24. februar 2017. Besøkt 1. februar 2018. 
  6. ^ «Se alle Spellemann-vinnerne her». nrk.no. 25. februar 2018. Besøkt 26. februar 2018. 
  7. ^ «Fem heldige artister kan vinne 100 000 kroner». dagbladet.no. 1. juli 2017. Besøkt 29. desember 2019. 

Eksterne lenkerRediger