Åpne hovedmenyen
Chand Torsvik
Jørund Chand Torsvik
Chand 2010.jpg
Født1982
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norsk
Musikalsk karriere
SjangerTrønderrock
InstrumentEl-gitar, vokal
Aktive år1999
PlateselskapMånelyst
Nettstedhttp://www.chandtorsvik.no/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Jørund Chand Torsvik[1] (født 12. oktober 1982 i India) er en norsk musiker innen sjangeren Trønderrock. Han ble kjent for det norske publikum gjennom første sesong av X FactorTV 2. Han vant finalen mot jentegruppen Shackles den 18. desember 2009.

Torsvik er født i India og ble adoptert til Norge ti måneder gammel. Han er oppvokst på Spillum i Namsos kommune i Trøndelag. Han begynte å opptre med selvskrevne sanger i 1999. Senere har han opptrådt både som soloartist og sammen med ulike band.

Chand er MOT-ambassadør.[2] I begynnelsen av 2011 startet han en ny supergruppe sammen med Thomas Brøndbo og Ronny Grannes, bandets navn er BCG og er i dag[når?] aktuell med sin debutsingel «Prøv å ro dæ ned!»

Innhold

DiskografiRediger

Album
Singler/EP-er
  • Ikke ein av dem (2004)
  • Diamanten (2009)
  • Livet mitt (2012)
  • Fint å værra 2 (2014)
  • Langs ei gate (2015)
  • Du (2015)
  • Namsos (2015)
  • Du må vær liten for å bli stor (2016)
  • Du e stilla æ e vind (2016)
  • Rosenborg stolt fortid, stor fremtid (2016)
  • Studio Sessions (2016)
  • Prinsessen (2017)
  • Flytte fjell (2017)
  • Æ like dæ (2017)
  • Natt & dag (2017), med Thea Stenersen

BCGRediger

  • Det som skjer (2011)
  • Sommeren er her (2012)

Deltar påRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger