Cecilie Enger

Cecilie Enger (født 21. februar 1963) er en norsk forfatter fra Asker. Hun er mag.art. med fagene norsk, historie og journalistikk. Hun jobber som journalist i Dagens Næringsliv. Som forfatter debuterte hun i 1994 med romanen Nødvendigheten, en roman hun fikk Nota Bene Bokpris for i 1995. For den selvbiografiske romanen Mors gaver fikk hun Bokhandlerprisen i 2013.

Cecilie Enger
Cecilie Enger (cropped).jpg
Født21. februar 1963 (58 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Journalist, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Amalie Skram-prisen (2008), Bokhandlerprisen (2013), Nota Bene Bokpris (1995), Neshornet, Klassekampens kulturpris (2007)Rediger på Wikidata

BibliografiRediger

  • 1994 Nødvendigheten (roman)
  • 1996 Ytterpunkt (roman)
  • 1999 Kjell Aksel – en snauklippet historie (barnebok)
  • 2000 Brødrene Henriksen (roman)
  • 2003 Se i nåde (roman)
  • 2007 Himmelstormeren (roman)
  • 2011 Kammerpiken (roman, Gyldendal)
  • 2013 Mors gaver (roman, Gyldendal)
  • 2017 Pust for meg (roman, Gyldendal)

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Dag Seierstad
Ebba Wergeland
Vinner av Neshornet, Klassekampens kulturpris
sammen med Jan Erik Vold

Neste mottaker:
Åsa Linderborg
Kåre Lunden
Forrige mottaker:
Linn Ullmann
Vinner av Amalie Skram-prisen
Neste mottaker:
Ragnhild Nilstun
Forrige mottaker:
Per Petterson
Vinner av Bokhandlerprisen
Neste mottaker:
Lars Mytting