Åpne hovedmenyen
Cecilie Enger
Cecilie Enger (cropped).jpg
Født21. februar 1963 (56 år)
Oslo
Beskjeftigelse Forfatter og journalist
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Amalie Skram-prisen (2008), Bokhandlerprisen (2013), Nota Bene Bokpris (1995), Neshornet, Klassekampens kulturpris (2007)

Cecilie Enger (født 21. februar 1963) er en norsk forfatter fra Asker. Hun er mag.art. med fagene norsk, historie og journalistikk. Hun jobber som journalist i Dagens Næringsliv. Som forfatter debuterte hun i 1994 med romanen Nødvendigheten, en roman hun fikk Nota Bene Bokpris for i 1995. For den selvbiografiske romanen Mors gaver fikk hun Bokhandlerprisen i 2013.

Innhold

BibliografiRediger

  • 1994 Nødvendigheten (roman)
  • 1996 Ytterpunkt (roman)
  • 1999 Kjell Aksel – en snauklippet historie (barnebok)
  • 2000 Brødrene Henriksen (roman)
  • 2003 Se i nåde (roman)
  • 2007 Himmelstormeren (roman)
  • 2011 Kammerpiken (roman, Gyldendal)
  • 2013 Mors gaver (roman, Gyldendal)
  • 2017 Pust for meg (roman, Gyldendal)

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger