Åpne hovedmenyen
Carly Simon
Carly Simon (1989).jpg
Carly Simon på Academy Awards 1989
FødtCarly Elisabeth Simon
25. juni 1945 (74 år)
Bronx
Ektefelle James Taylor (19761983)
Far Richard L. Simon
Mor Andrea Heinemann Simon
Søsken Joanna Simon, Lucy Simon
Barn Sally Taylor, Ben Taylor
Utdannet ved Sarah Lawrence College
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Sanger-låtskriver, sanger, komponist, låtskriver, gitarist, pianist, skuespiller
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA Amerikansk
Utmerkelser Grammy Award for beste nye artist (1972)
Musikalsk karriere
SjangerPop
InstrumentSanger, gitar, piano
Stemmetypealt
Aktive år1964
PlateselskapHear Music
Nettstedhttp://www.carlysimon.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Carly Elisabeth Simon (født 25. juni 1945) er en amerikansk låtskriver og musiker. Hun har også vunnet Oscar for beste sang, Golden Globe og er to ganger Grammy Award-vinner. Simon ble innlemmet i Songwriters Hall of Fame i 1994.

Innhold

Filmmusikk (utvalg)Rediger

I 1977 fremførte Carly Simon Nobody Does It Better i James Bond-filmen The Spy Who Loved Me. I alle tidligere Bond-filmer hadde filmens hovedmelodi hatt samme tittel som filmen selv; Simons bidrag representerte følgelig et sedvanebrudd.

Til filmen Working Girl fra 1988 skrev Simon flere av musikksporene, og for filmens gjennomgangsmelodi «Let the River Run» vant hun som første kvinnelige komponist en Grammy Award, en Golden Globe og Oscar for beste sang.[1]

DiskografiRediger

Nedenfor følger en liste over Carly Simons plateutgivelser, med utvalgte spor fra platene oppført som underpunkter.

Studioalbum

  • Carly Simon, 1971
  • Anticipation, 1971
  • No Secrets, 1972; inneholder blant annet:
  • Hotcakes, 1974
  • Playing Possum, 1975
  • Another Passenger, 1976
  • Boys in the Trees, 1978
  • Spy, 1979
  • Come Upstairs, 1980
  • Torch, 1981; inneholder blant annet:
  • Hello Big Man, 1983
  • Spoiled Girl, 1985
  • Coming Around Again, 1987; inneholder blant annet:
  • My Romance, 1990
  • Have You Seen Me Lately, 1990
  • This Is My Life, 1992
  • Romulus Hunt: A Family Opera, 1993
  • Letters Never Sent, 1994
  • Film Noir, 1997
  • The Bedroom Tapes, 2000
  • Moonlight Serenade, 2005; inneholder blant annet:
  • Into White, 2007; inneholder blant annet:
  • This Kind of Love, 2008

Samlealbum

  • The Best of Carly Simon, 1975
  • Greatest Hits Live, 1988
  • Clouds In My Coffee, 1995
  • The Very Best Of Carly Simon: Nobody Does It Better, 1999
  • Christmas Is Almost Here, 2002
  • Anthology, 2000
  • Christmas Is Almost Here Again, 2003
  • Reflections: Carly Simon's Greatest Hits, 2004

VideografiRediger

  • Live from Martha's Vineyard, 1987
  • Carly in Concert — My Romance, 1990
  • Live at Grand Central, 1995
  • A Moonlight Serenade on the Queen Mary 2, 2005
  • Christa McAuliffe: Reach for the Stars documentary, songs by Carly Simon, 2006

BibliografiRediger

  • Amy the Dancing Bear, 1989
  • The Boy of the Bells, 1990
  • The Fisherman's Song, 1991
  • The Nighttime Chauffeur, 1993
  • Midnight Farm, 1997

ReferanserRediger

  1. ^ SIMON CARLY (18. april 2012). «ASCAP Founders Award». American Society of Composers, Authors and Publishers. Besøkt 13. mai 2016. 

Eksterne lenkerRediger