Åpne hovedmenyen
Carl-Henning Wijkmark
Født21. november 1934[1][2][3] (84 år)
Stockholm[4]
Far Henning Wijkmark
Søsken Kerstin Bernadotte
Beskjeftigelse forfatter,
oversetter ,
litteraturkritiker
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser
DebutJägarna på Karinhall

Carl-Henning Wijkmark (født 1934 i Stockholm i Sverige) er en svensk forfatter, oversetter og litteraturkritiker.

Wijkmark arbeidet som lærer ved Stockholms universitet og statens biblioteksskola før han i 1972 gjorde sin skjønnlitterære debut med Jägarna på Karinhall.

I lange perioder har Wijkmark vært bosatt i Tyskland og i Frankrike. Wijkmark har oversatt Nietzsche og Walter Benjamin. Wijkmark er bror til Kerstin Bernadotte.

BibliografiRediger

  • Tyska romaner 1965
  • Fransk roman efter 1945 1968
  • Jägarna på Karinhall 1972
  • Rött och svart 1976
  • På flykt undan mina landsmän 1976
  • Den moderna döden 1978
  • Dressinen 1983
  • Sista dagar 1986
  • Litteratur och människovärde 1988
  • Sveaborg 1990
  • Omsvängningarnas år 1991
  • Dacapo 1994
  • Du som ej finns 1997
  • Den svarta väggen 2002
  • Tal på Övralid 6 juli 2003, 2003
  • Samtiden bakom oss. Essayer og kommentarer 1992-2004, 2005
  • Stundande natten 2007

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 13. aug. 2015, 129321966
  2. ^ LIBRIS, 9. okt. 2017, Carl-Henning Wijkmark, 223920
  3. ^ BIBSYS, 9. okt. 2017, Carl-Henning Wijkmark, 90078168
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, 18. des. 2014