Butthole Surfers

Butthole Surfers er et band fra USA. Det ble dannet i 1981 av Gibby Haynes og Paul Leary i San Antonio i Texas. De er mest kjent for sin svarte humor, et lydbilde med elementer fra punk, psykedelisk rock, heavy metal, støyrock og elektronika. De er også kjent for kaotiske konserter og sin appetitt for rusmidler, især psykedelia, noe som tydelig påvirker musikken deres.

Butthole Surfers
Butthole Surfers.jpg
OpphavSan Antonio, USA (1981)
PeriodeAvant-garde
SjangerAlternativ rock, Nypsykedelisk musikk,[1] eksperimentell musikk, psykedelisk rock[2]
Aktive år1981
PlateselskapTouch and Go Records, Capitol, Blast First, Rough Trade, Hollywood, Alternative Tentacles, Latino Buggerveil, Surfdog Records, Au Go Go Records
Nettstedhttp://www.buttholesurfers.com/
IMDbIMDb
Medlemmer
Gibby Haynes, Paul Leary, King Coffey, Jeff Pinkus, Jeff Pinkus

Bandet slo ikke igjennom kommersielt før i 1996 da de slapp albumet Electriclarryland.

DiskografiRediger

  • 1983: Butthole Surfers (EP, også kjent som Brown Reason to Live)
  • 1984: Live PCPPEP
  • 1984: Psychic... Powerless... Another Man's Sac
  • 1985: Cream Corn from the Socket of Davis (EP)
  • 1986: Rembrandt Pussyhorse
  • 1987: Locust Abortion Technician
  • 1988: Hairway to Steven
  • 1989: Widowermaker (EP)
  • 1989: Double Live
  • 1990: Pioughd
  • 1993: Independent Worm Saloon
  • 1996: Electriclarryland
  • 2001: Weird Revolution
  • 2002: Humpty Dumpty LSD

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger


 Denne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.