Bror Abelli

svensk regissør og skuespiller

Bror Abelli (født 26. juli 1880, død 12. november 1962 i Överjärna, Södermanland) var en svensk regissør, skuespiller, sanger, forfatter og kinoeier. Abelli startet i 1924 et eget filmtidskrift Filmkuriren og var også en flittig debattør innen emner som dreide seg om film og kino.

Bror Abelli
FødtBror Edvard Abelli
26. juli 1880Rediger på Wikidata
Borgsjö församling[1]Rediger på Wikidata
Død12. november 1962[1]Rediger på Wikidata (82 år)
Överjärna församling[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Skuespiller, filmregissør, forfatter, sanger, skribent, regissør, film exhibitorRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

FilmografiRediger

Regi og filmmanusRediger

ProdusentRediger

BibliografiRediger

  • En ropandes röst 1911
  • Salt och peppar 1915
  • Droppen som längtar till havet 1930
  • Javes bok 1931
  • Vindfallskungen 1937
  • En kort historik över Olaus Magnus Gothus och nordens geografi 1940
  • Vi! evighetslågor 1955
  • Mirakelresor genom tidlösheten 1956

ReferanserRediger

  1. ^ a b c Sveriges dödbok 1860-2016

Eksterne lenkerRediger