Åpne hovedmenyen

Bror Abelli

svensk regissør og skuespiller
Bror Abelli
Født26. juli 1880
Borgsjö socken
Død12. november 1962 (82 år)
Järna
Beskjeftigelse
Nasjonalitet Sverige

Bror Abelli (født 26. juli 1880, død 12. november 1962 i Överjärna, Södermanland) var en svensk regissør, skuespiller, sanger, forfatter og kinoeier. Abelli startet i 1924 et eget filmtidskrift Filmkuriren og var også en flittig debattør innen emner som dreide seg om film og kino.

FilmografiRediger

Regi og filmmanusRediger

ProdusentRediger

BibliografiRediger

  • En ropandes röst 1911
  • Salt och peppar 1915
  • Droppen som längtar till havet 1930
  • Javes bok 1931
  • Vindfallskungen 1937
  • En kort historik över Olaus Magnus Gothus och nordens geografi 1940
  • Vi! evighetslågor 1955
  • Mirakelresor genom tidlösheten 1956

Eksterne lenkerRediger