Bror Abelli

svensk regissør og skuespiller

Bror Abelli (født 26. juli 1880, død 12. november 1962 i Överjärna, Södermanland) var en svensk regissør, skuespiller, sanger, forfatter og kinoeier. Abelli startet i 1924 et eget filmtidskrift Filmkuriren og var også en flittig debattør innen emner som dreide seg om film og kino.

Bror Abelli
FødtBror Edvard Abelli
26. juli 1880[1]Rediger på Wikidata
Borgsjö församling[2]
Død12. nov. 1962[1]Rediger på Wikidata (82 år)
Överjärna församling[2]
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Skuespiller, filmregissør, forfatter, sanger, skribent, regissør, film exhibitorRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

FilmografiRediger

Regi og filmmanusRediger

ProdusentRediger

BibliografiRediger

  • En ropandes röst 1911
  • Salt och peppar 1915
  • Droppen som längtar till havet 1930
  • Javes bok 1931
  • Vindfallskungen 1937
  • En kort historik över Olaus Magnus Gothus och nordens geografi 1940
  • Vi! evighetslågor 1955
  • Mirakelresor genom tidlösheten 1956

ReferanserRediger

  1. ^ a b Sveriges dödbok 1860-2016[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b (på sv) Sveriges dödbok 1860–2017 (7th utgave), Sveriges släktforskarförbund, november 2018, Wikidata Q72569375 

Eksterne lenkerRediger