Boney M. er en disco-/pop-gruppe som hadde sin glanstid på 1970-tallet. Gruppen ble dannet av den tyske musikkprodusenten Frank Farian og var opprinnelig basert i Vest-Tyskland. De fire opprinnelige frontfigurene var jamaicanskfødte Liz Mitchell og Marcia Barrett, Maizie Williams fra Montserrat og Bobby Farrell fra Aruba.

Boney M
Boney M 1981.jpg
OpphavVestindia, Tyskland, Tyskland, Tyskland, Tyskland (1975)
SjangerEurodisco, soulmusikk, popmusikk, reggae, Italo disco
Aktive år1975
PlateselskapAtlantic, Hansa
Nettstedhttp://www.boney-m.tv
IMDbIMDb
Medlemmer
Liz Mitchell, Bobby Farrell, Maizie Williams, Marcia Barrett

Boney M (2007)

Med over 150 millioner solgte plater over hele verden er de sammen med ABBA den mest kjente gruppa fra 1970-tallet. De var blant annet kjent i Afrika, Australia og Asia. De er kjent for låter som «Ma Baker», «Daddy Cool», «Brown Girl In The Ring», «Rivers Of Babylon», «Mary's Boy Child» og Hooray! Hooray! It's a Holi-Holiday (en akklimatisert versjon av oldtime-melodien Polly Wolly Doodle)[1]..

MedlemmerRediger

DiskografiRediger

  • Take The Heat off Me (1976) # 2 NOR
  • Love For Sale (1977) # 2 NOR
  • Nightflight To Venus (1978) # 1 NOR
  • Oceans Of Fantasy (1979) # 1 NOR
  • Boonoonoonoos (1981) # 21 NOR
  • Christmas Album (1981)
  • 10 000 Lightyears (1984)
  • Eye Dance (1985)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger


 Denne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.