Åpne hovedmenyen
Bodil Stenseth
Født10. februar 1955 (64 år)
Beskjeftigelse Historiker
Nasjonalitet Norge

Bodil Stenseth (født 10. februar 1955) er en norsk historiker og forfatter.

Bodil Stenseth ble cand. philol. med hovedfag i historie ved universitetet i Oslo i 1983. Hun arbeidet senere ved Munchmuseet og som rektor ved Nansenskolen fra 1998 til 1999. Hun har skrevet flere bøker om norsk sosialhistorie, samt om Edvard Munch og Sonja Henie. Dessuten er hun[når?] fast spaltist i Klassekampen. I 2017 fikk hun Neshornet, Klassekampens kulturpris.

BibliografiRediger

  • Modellen (1988)
  • En norsk elite (1993)
  • Ekteseng og bordell (1997)
  • Eilert Sundt og det Norge han fant (2000)
  • Sonja Henie (2002)
  • Pakten (2004)
  • Munch (2007)
  • Nr. 13 – en vestkantfortelling (2010)

Eksterne lenkerRediger