Bjørn Stokstad

Bjørn Stokstad
Født13. april 1940Rediger på Wikidata (80 år)
OsloRediger på Wikidata
Ektefelle Anne WeiglinRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Klarinettist, arkitektRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Bjørn Espen Stokstad (født 13. april 1940 i Oslo) er en norsk jazzklarinettist og arkitekt, gift med billedkunstner Anne Weiglin.[1][2]

BiografiRediger

Fra 1960-tallet, var Stokstad ansett som en av de ledende klarinettistene innen norsk tradjazz. Han startet sitt eget orkester i 1962, og ledet Stokstad/Jensen Trad.Band 1964–85 sammen med Tore Jensen. Bandet inkluderte  trombonist Kjell Haugen, banjoist og sanger Børre Frydenlund, bassist Svein Gusrud, og trommeslager Kjetil Lønborg Jensen. De var ofte utøvere på en rekke nasjonale og internasjonale festivaler som Moldejazz og Nattjazz, så vel som i New Orleans.[3] De to vennene var også sentrale i tradjazz-bandet Norske Rytmekonger (1985–94).

UtmerkelserRediger

  • 1974: Spellemannprisen i kategorien Jazz, med Stokstad / Jensen Trad.Band for albumet Mer Glajazz

DiskografiRediger

Med Stokstad/Jensen Trad.Band
  • 1972: Happy Jazz (Karussell)
  • 1973: Glajazz (RCA), med Laila Dalseth
  • 1974: Mer Glajazz (RCA), med Bill Davison og Laila Dalseth
  • 1975: Nye Gamle (RCA)
  • 1977: Blanda Drops (Glajazz Fra Bach Til Beatles) (RCA International)
  • 1979: Selvskrevet (RCA Victor)
  • 1982: Kraftjazz (Talent)
  • 1983: Happy New Chair (Hot Club Records) med Christiania Jazzband
  • 2000: The Originals - 1974 (Herman Records), med Wild Bill Davison & Laila Dalseth
Med Geirr Lystrup
  • 1979: I Menneskenes Land (Plateselskapet Mai)
Med Norske Rytmekonger
  • 1986: Hot & Blue (NRK, Herman Records), Oliver / Morton / Armstrong / Etc / 1923-28
  • 1988: Siemens Spesial: My Heart (Herman Records)[4]

ReferanserRediger

  1. ^ https://snl.no/Bjørn_Stokstad. 
  2. ^ Bakkemoen, Edel (26. mai 2013). «Blomsterglede». Aftenposten (norsk). Besøkt 12. april 2018. 
  3. ^ «Stokstad Jensen Trad Band 24. februar 2010». Besøkt 12. april 2018. 
  4. ^ «Bjørn Stokstad». Besøkt 12. april 2018.