Åpne hovedmenyen

Aud Korbøl

norsk forfatter og sosiolog
Aud Korbøl
Født1. oktober 1940 (79 år)
Grue Finnskog
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Tanums kvinnestipend (1994), Mads Wiel Nygaards legat (1996)

Aud Korbøl (født 1. oktober 1940Grue på Finnskogen) er en norsk forfatter og sosiolog.

Hun debuterte skjønnlitterært med en kriminalnovelle i antologien Mørke speil i 1985. Før det hadde hun fått publisert flere forskningsrapporter, blant annet flere om problematikken omkring telefonautomatiseringen i etterkrigstiden. Romandebuten hennes var Pell'ongen og je i 1989. Hun bruker ofte sosiologiske begreper og samfunnsvitenskapelig metode som virkemidler i romanene sine.

BibliografiRediger

SkjønnlitteraturRediger

  • 1989 Pell'ongen og je, roman (Samlaget, Oslo)
  • 1992 Leiegårdsvalsen, roman (Aschehoug, Oslo)
  • 1996 Noe gikk forbi, roman (Aschehoug, Oslo)
  • 1999 Noe skal komme: Karl Martin Feltmann (1909–1989), roman (Aschehoug, Oslo)
  • 2002 Det er, roman (Aschehoug, Oslo)

Samfunnsvitenskapelig litteraturRediger

  • 1970 Kvinnen ombord: en sosiologisk undersøkelse av kvinners liv og arbeid på skip i den norske handelsflåte, hovedoppgave i sosiologi, Universitetet i Oslo
  • 1972 Pakistansk innvandring til Norge: dannelse av et minoritetssamfunn?
  • 1977 Telefonautomatisering i etterkrigstida.
  • 1977 Hva skjer med personalet etter automatiseringen?
  • 1977 Hvem er «vi»?
  • 1982 Norsk «Race relations industry»
  • 1984 Lille frøken ingenting?: om telefonistyrket i ulike servicesystemer
  • 1988 Innvandrerne og det sosiale og helsemessige servicesystem: en fellesnordisk undersøkelse
  • 1988 Kulturforskjeller og gjensidig forståelse
  • 1996 Innvandring, migrasjon og etniske relasjoner: oversikt over hovedoppgaver 1949-1995
  • 2004 Linkarbeidet i Oslo: en begynnende oversikt
  • 2018 Den kritiske fase : Innvandring til Norge fra Pakistan 1970-1973 (med Arnfinn H. Midtbøen)

Priser og utmerkelserRediger

KilderRediger