Åpne hovedmenyen
Arthur Alexander
Født10. mai 1940[1]
Florence
Død9. juni 1993[1] (53 år)
Nashville
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, sanger, låtskriver, musiker
Nasjonalitet USA

Arthur Alexander (født 10. mai 1940 i Florence, Alabama, død 9. juni 1993 i Nashville, Tennessee) var en amerikansk sanger og komponist. Han hadde et par hitsingler i USA på tidlig 1960-tall, og hans musikk er spilt inn av mange kjente artister.

Etter singledebuten i 1960, fikk han særlig i 1962 hits med først «You Better Move On», og så «Where Have You Been (All of My Life)» og «Anna (Go to Him)», som begge ble mindre framganger. «Anna (Go To Him)» ble året senere spilt inn av The Beatles på debutalbumet Please Please Me, og The Rolling Stones spilte inn «You Better Move On» til deres debut-EP.

Alexander fikk ingen større karriere etter dette, og tross flere covre av artister som Bob Dylan og Ry Cooder, kunne han ikke leve som artist. På tross av enkelte plateinnspillinger, levde han mot slutten av livet som bussjåfør før han døde i 1993 etter krot tids sykeleie.

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1962: You Better Move On (Dot LP 3434)
  • 1972: Arthur Alexander (Warner Bros. LP 2592)
  • 1989: Arthur Alexander The Greatest (Ace CDCHD 922)
  • 1993: Lonely Just Like Me (Elektra)
  • 2001: The Monument Years (Ace CDCHD 805)
  • 2007: Lonely Just Like Me: The Final Chapter (Reissue; HackTone Records LLC)

ReferanserRediger

  1. ^ a b data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb13971445w

Eksterne lenkerRediger