Arne Ruste

norsk lyriker og oversetter
Arne Ruste
Født14. februar 1942Rediger på Wikidata (78 år)
SelRediger på Wikidata
Ektefelle Anne HornRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Oversetter, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Gyldendals legat (1978), Tidenprisen (2002)Rediger på Wikidata

Arne Ruste (født 14. februar 1942 i Sel i Gudbrandsdalen) er en norsk lyriker, gjendikter og oversetter.

Ruste er oppvokst i Vardal ved Gjøvik. Siden 1972 er han bosatt i Son i Vestby kommune i Akershus. Han er gift med forlagsredaktør Anne Horn.

Ruste er cand.mag. fra Universitetet i Oslo, med religion, norsk og historie som fag. Han arbeidet som lærer fra 1970 til 1974. Han var medredaktør i PoesiMagasin (1982–1984) og forlagsredaktør i Tiden Norsk Forlag (1985–1994), daglig leder i Norsk Forfattersentrum (1994–1999). Han er nå forfatter og oversetter på heltid og mottok garantiinntekt fra staten fra 2001 til 2009. Han ble nominert til Brageprisen for Søsken for en tid i 2001.

Har vært medlem av Den norske forfatterforenings litterære råd i to perioder.

BibliografiRediger

  • Kretsløp. Dikt 1973-2012 – Lyrikk, Tiden (2012)
  • Piken i bakspeilet – Roman (2009)
  • Mest mellom himmel og jord – Essays (2002)
  • Søsken for en tid – Dikt (2001)
  • Indre krets – Dikt (1999)
  • Steinvekt – Dikt (1983)
  • Tappet i 1942 – Dikt (sammen med Kjell Erik Vindtorn og Terje Johanssen) (1982)
  • Grenseepisoder – Dikt (1981)
  • Dronningen kommer! – Dikt (1978)
  • Midt i verden – Dikt (1976)
  • Bestefar etc. – Dikt (1975)
  • Alene går det ikke/stort bedre – Dikt (1974)
  • Askeladd – Dikt (1973)

GjendiktningerRediger

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger

Artikler om Arne RusteRediger

Artikler av Arne RusteRediger

Dikt på nettetRediger


Forrige mottaker:
Jan Jakob Tønseth
Vinner av Gyldendals legat
delt med Olav Nordrå

Neste mottaker:
Cecilie Løveid
og Wera Sæther