Åpne hovedmenyen
Arne Ruset
Født18. juni 1951 (68 år)
Beskjeftigelse Psykiater, skribent, barnebokforfatter, lyriker
Nasjonalitet Norge

Arne Karsten Ruset (født 18. juni 1951) er en norsk forfatter bosatt i Molde. Han vokste opp i Fjøra i Norddal.

Ruset er overlege i psykiatri av yrke, men har siden debuten i 1973 utgitt flere diktsamlinger og barnebøker samt én novellesamling og én roman.

Han har i likhet med sin sønn, lyrikeren Endre Ruset, vært involvert i Bjørnsonfestivalen siden oppstarten i 1992.

Innhold

BibliografiRediger

  • 1973: Spelemannslaget Love, dikt
  • 1982: Kunsten å stupe seg inn i ein by, dikt
  • 1983: Mus, dikt
  • 1987: Aldri åleine, barnebok
  • 1989: Hjernebløming, «heimstaddikt»
  • 1991: Kongen av Kattholmen, noveller
  • 1992: Den svarte kista, barnebok
  • 1993: Førtiårskrigen, dikt
  • 1995: Hundedraumar, dikt
  • 1997: Eg blar meg gjennom ein gammel husmorkalender, dikt, tonesatt av Bjarne Isaksen
  • 1999: Over fjell, over hav, bildebok, illustrert av Anne Kristin Hagesæther
  • 2002: Hippie, roman
  • 2013: Berg brest, noveller
  • 2016: Vi kan ikkje eige kvarandre, dikt i utvalg
  • 2017: Songbok for hesten, roman, Bokvennen

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger