Anna Höglund

Anna Höglund
Anna Höglund.tiff
Født14. mai 1958[1]Rediger på Wikidata (62 år)
StockholmRediger på Wikidata
Ektefelle Thomas Nordegren, Gunnar LundkvistRediger på Wikidata
Far Erik HöglundRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, forfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Silver Brush (1996), Carl von Linné-plaketten (2018)Rediger på Wikidata

Anna Höglund (født 14. mai 1958) er en svensk illustratør og forfatter. Hun har skrevet en rekke populære bildebøker, og blant annet tegnet til flere av Ulf Starks bøker. Hun er også dramatiker og tegnefilmskaper.

BibliografiRediger

Lista viser svenske utgivelser

  • 1982: Sagan om pannkakan
  • 1984: De tre bockarna Bruse
  • 1985: Jätten och ekorren
  • 1986: Tant Annas kokbok
  • 1987: Jaguaren (sammen med Ulf Stark)
  • 1990: Nattresan
  • 1991: Först var det mörkt
  • 1992: Resor jag aldrig gjort, av Syborg Stenstump
  • 1992: Kan du vissla Johanna? (tekst av Ulf Stark)
  • 1993: Syborgs förbannelse
  • 1995: Mina och Kåge
  • 1996: Min syster är en ängel (tekst av Ulf Stark)
  • 1997: Mina går sin väg
  • 1998: Igelkotten och mullvaden äter middag
  • 1998: Igelkotten och mullvaden går och handlar
  • 1999: Igelkotten och mullvaden spelar fotboll
  • 1999: Mina i Kina
  • 1999: Igelkotten och mullvaden gör en utflykt
  • 2001: Damen med de gula kalsongerna
  • 2001: Igelkotten och Mullvaden huset
  • 2002: Vad säger klockorna?
  • 2003: Den allra första tiden
  • 2005: Mina och Kåge drar västerut
  • 2007: Den Gud älskar 2007 (skuespill med permiere på Fria Teatern)

Litterære priserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger

Digitalkopier i bokhylla.no av norske oversettelser av barnebøker med Anna Höglunds illustrasjoner (utvalg)