Åpne hovedmenyen
André Téchiné
André Téchiné Cabourg 2018.jpg
Født13. mars 1943 (76 år)
Valence
Utdannet ved Institut des hautes études cinématographiques
Beskjeftigelse Manusforfatter, filmregissør, filmkritiker, skuespiller
Nasjonalitet Frankrike
Utmerkelse
6 oppføringer
Best regissør (1985), Prix Louis-Delluc (1994), César-prisen for beste film (1995), César-prisen for beste manus (1995), César-prisen for beste regissør (1995), Los Angeles Film Critics Association Award for Best Foreign Language Film (1995)

André Téchiné (født 13. mars 1943) er en fransk manusforfatter og filmregissør. Han tilhører den andre generasjonen av franske kritikere ved filmtidsskriftet Cahiers du cinéma som fulgte François Truffaut, Claude Chabrol, Jean-Luc Godard m.fl. fra filmkritikk til å bli filmskapere.

Téchiné er homofil og skeiv tematikk er gjennomgående i flere av hans filmer.

Filmografi som regissørRediger

  • 1976 : Barocco
  • 1979 : Les sœurs Brontë
  • 1982 : Hôtel des Amériques
  • 1985 : Rendez-vous
  • 1986 : Åstedet (Le lieu du crime)
  • 1991 : J'embrasse pas
  • 1993 : Den beste årstiden (Ma saison préférée)
  • 1994 : Les roseaux sauvages
  • 1996 : Tyvene (Les Voleurs)
  • 1998 : Elsk meg bort (Alice et Martin)
  • 2003 : Les égarés
  • 2004 : Les temps qui changent
  • 2007 : Les temoins
  • 2009 : La Fille du RER
  • 2011 : Impardonnables
  • 2014 : L'Homme qu'on aimait trop
  • 2016 : Quand on a 17 ans

Eksterne lenkerRediger