Alain Badiou

Alain Badiou (født 1937 i Rabat) er fransk filosof. Badiou er utdannet ved og var tidligere professor ved École normale supérieure. Badiou er en anti-postmodernist.

Alain Badiou
Alain Badiou-2.jpg
Født17. januar 1937[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (84 år)
RabatRediger på Wikidata
Far Raymond BadiouRediger på Wikidata
Utdannet ved École normale supérieure, Lycée Louis-le-GrandRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Filosof[5], romanforfatter, dramatiker, Utgiver, universitetslærer, sosiolog, matematikerRediger på Wikidata
Parti Parti socialiste unifié, Union des communistes de France marxiste-léninisteRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Medlem av Organisation politiqueRediger på Wikidata

BibliografiRediger

  • Le concept de modèle (1969 , 2007)
  • Théorie du sujet (1982)
  • Peut-on penser la politique? (1985)
  • L'Être et l'Événement (1988)
  • Manifeste pour la philosophie (1989)
  • Le nombre et les nombres (1990)
  • Conditions (1992)
  • L'Éthique (1993, 2005)
  • Deleuze (1997)
  • Saint Paul. La fondation de l'universalisme (1997, 2002)
  • Abrégé de métapolitique (1998)
  • Court traité d'ontologie provisoire (1998)
  • Petit manuel d'inesthétique (1998)
  • D'un désastre obscur (1998)
  • Le siècle (2005)
  • Logiques des mondes. L'être et l'événement, 2. (2006)
  • L'hypothése communiste (2008)

ReferanserRediger

  1. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 12827
  2. ^ Indiana Philosophy Ontology Project, InPhO ID thinker/2585, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ GeneaStar, GeneaStar person ID badioua
  4. ^ The Fine Art Archive, abART person-ID 109277
  5. ^ The Fine Art Archive, cs.isabart.org, abART person-ID 109277, besøkt 1. april 2021

Eksterne lenkerRediger