Ahmet Kaya

tyrkisk komponist og sanger
Ahmet Kaya
Ahmet Kaya.jpg
Født28. oktober 1957Rediger på Wikidata
MalatyaRediger på Wikidata
Død16. november 2000Rediger på Wikidata (43 år)
ParisRediger på Wikidata
Gravlagt Père LachaiseRediger på Wikidata
Beskjeftigelse musiker, poet
Nasjonalitet TyrkiaRediger på Wikidata
Utmerkelser Presidential Culture and Arts Grand Awards (2013)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentBağlama, sang
Aktive år1985–2000
Nettstedwww.ahmetkaya.com
IMDbIMDb

Ahmet Kaya (født 28. oktober 1957[1] i Malatya i Tyrkia, død 16. november 2000) var en kurdisk sanger. Han ble kjent i løpet av 1980-åra. Noen av hans mest populære sanger er «Protect Yourself», «My Heart is Bleeding», «A Strange Man», «Ayrılık Vakti», Koçero og Ağladıkça. Hans første album var Ağlama Bebeğim, utgitt i 1985. Ahmet Kaya var taxisjåfør før han slo igjennom som musiker. Han har blant annet lagd musikk av diktere som Ahmet Arif og Nazim Hikmet.

DiskografiRediger

Engelsk tittel i parentes.

  • Ağlama Bebeğim(1985) (Don't Cry My Baby)
  • Acılara Tutunmak (1985) (To Hold Onto the Pain)
  • Şafak Türküsü (1986) (Song of the Dawn (Folk))
  • An Gelir (1986) (Time Comes)
  • Yorgun Demokrat (1987) (Tired Democrat)
  • Başkaldırıyorum (1988) (I Defy)
  • Resitaller-1 (1989) (Recitals 1)
  • İyimser Bir Gül (1989) (An Optimistic Rose)
  • Resitaller-2 (1990) (Recitals 2)
  • Sevgi Duvarı (1990) (Wall of Love)
  • Başım Belada (1991) (I'm in Trouble)
  • Dokunma Yanarsın (1992) (Don't touch You burn)
  • Tedirgin (1993) (Anxious)
  • Şarkılarım Dağlara (1994) (My Songs to the Mountains)
  • Beni Bul (1995) (Find Me)
  • Yakamoz (1996) (Phosphorescence)
  • Dosta Düşmana Karşı (1998) (Against All)

Posthum-album:

  • Hoşçakalın Gözüm (2001) (Farewell My Dear)
  • Biraz da Sen Ağla (2003) (Your Turn to Cry)
  • Kalsın Benim Davam (2005) (Let My Struggle Remain)
  • Gözlerim Bin Yaşında (2006) (My Eyes are Thousand Years Old)

ReferanserRediger

  1. ^ Biography of Ahmet Kaya Arkivert 14. september 2008 hos Wayback Machine. Ahmet Kaya Resmi Web Sitesi

LitteraturRediger

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.