Agneta Prytz

Agneta Prytz
Født15. desember 1916[1]Rediger på Wikidata
GöteborgRediger på Wikidata
Død4. juli 2008[1][2]Rediger på Wikidata (91 år)
Beskjeftigelse Skuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Ingrid Agneta Prytz Folke kjent som Agneta Prytz (født 15. desember 1916 i Göteborg, død 4. juli 2008) var en svensk skuespiller og danser. Hun var datter av industrimannen og diplomaten Björn Prytz.

Prytz studerte dans ved Jooss ballettskole i London. Etter studiene ble hun engasjert ved Göteborgs stadsteater i perioden 1942-1946. Dette var også stedet hvor hun fikk sitt gjennombrudd. I tillegg til teateret har hun også medvirket i flere revyer oppsatt av Karl Gerhard og Kar de Mumma. Hun var fra 1947 gift med regissøren Gösta Folke (1913–2008).

FilmografiRediger

TV-produksjonerRediger

  • 1995 – Anmäld försvunnen
  • 1994 – Utmaningen
  • 1992 – Kejsarn av Portugallien
  • 1987 – Hästens öga
  • 1985 – Kulla-Gulla
  • 1981 – Skärp dig, älskling
  • 1975 – Tjocka släkten
  • 1973 – Kvartetten som sprängdes
  • 1969 – Annajanska
  • 1968 – Monsieur Barnett
  • 1967 – Moderskärlek
  • 1966 – Jungfruleken
  • 1963 – Mollusken
  • 1963 – Societetshuset
  • 1962 – Gisslan

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger