Åpne hovedmenyen
Agneta Prytz
Født15. desember 1916
Død4. juli 2008 (91 år)
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Sverige

Ingrid Agneta Prytz Folke kjent som Agneta Prytz (født 15. desember 1916 i Göteborg, død 4. juli 2008) var en svensk skuespiller og danser. Hun var datter av industrimannen og diplomaten Björn Prytz.

Prytz studerte dans ved Jooss ballettskole i London. Etter studiene ble hun engasjert ved Göteborgs stadsteater i perioden 1942-1946. Dette var også stedet hvor hun fikk sitt gjennombrudd. I tillegg til teateret har hun også medvirket i flere revyer oppsatt av Karl Gerhard og Kar de Mumma. Hun var fra 1947 gift med regissøren Gösta Folke (1913–2008).

Innhold

FilmografiRediger

  • 1995 – Man kan alltid fiska
  • 1993 – Pojkdrömmar
  • 1991 – Oxen
  • 1985 – Pelle Svanslös i Amerikatt
  • 1985 – Svindlande affärer
  • 1980 – Sverige åt svenskarna
  • 1979Hvordan man gjør gutter av menn
  • 1978Picassos äventyr
  • 1977 – Bang!
  • 1974 – Vita nejlikan eller Den barmhärtige sybariten
  • 1973 – Smutsiga fingrar
  • 1973Kvartetten som sprängdes
  • 1972 – Nybyggarna
  • 1972 – Klara Lust
  • 1971 – Utvandrarna
  • 1970 – Ann och Eve – de erotiska
  • 1965 – Festivitetssalongen
  • 1963 – Kvarteret korpen
  • 1962 – Vaxdockan
  • 1961 – Ljuvlig är sommarnatten
  • 1959 – Enslingen i blåsväder
  • 1949 – Stora Hoparegränd och himmelriket
  • 1949 – Människors rike
  • 1948 – Loffe på luffen
  • 1948 – På dessa skuldror
  • 1947 – Försummad av sin fru
  • 1947 – En fluga gör ingen sommar
  • 1947 – Maria
  • 1947 – Konsten att älska

TV-produksjonerRediger

  • 1995 – Anmäld försvunnen
  • 1994 – Utmaningen
  • 1992 – Kejsarn av Portugallien
  • 1987 – Hästens öga
  • 1985 – Kulla-Gulla
  • 1981 – Skärp dig, älskling
  • 1975 – Tjocka släkten
  • 1973 – Kvartetten som sprängdes
  • 1969 – Annajanska
  • 1968 – Monsieur Barnett
  • 1967 – Moderskärlek
  • 1966 – Jungfruleken
  • 1963 – Mollusken
  • 1963 – Societetshuset
  • 1962 – Gisslan

ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger