Karl Gerhard

svensk sanger og skuespiller

Karl Gerhard (født 14. april 1891 i Stockholm i Sverige, døde 22. april 1964 i Saltsjöbaden ved Stockholm), var en svensk revysanger, skuespiller, tekstforfatter og teaterdirektør.

Karl Gerhard
KarlGerhard1930.jpg
Karl Gerhard (ca. 1930)
Født14. apr. 1891[1][2]Rediger på Wikidata
Sverige Stockholm
Død22. apr. 1964[1][2]Rediger på Wikidata (73 år)
SaltsjöbadenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, skuespiller[3], skribent[3], regissør[3]Rediger på Wikidata
Ektefelle Brita Werner
(1930–1936)
Valborg Geyron
(1922–1929)
Mary Johnson
(1913–1920)
Barn Fatima SvendsenRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Gravlagt Skogsö kyrkogårdRediger på Wikidata
Aktive år1913-1964
IMDbIMDb

KupletterRediger

  • 1922 – Jazzgossen
  • 1925 – Lilla Frida och jag
  • 1928 – Hurra vad jag är bra (musikk av Jules Sylvain)
  • 1931 – Desto vackrare blir jag
  • 1936 – Nu ska vi vara snälla
  • 1940 – Den ökända hästen från Troja
  • 1940 – Han är ett bedårande barn av sin tid (musikk av Jules Sylvain)
  • 1948 – Gungorna och karusellen
  • 1955 – En katt bland hermelinerna

RevyerRediger

  • 1921 – Folkan – Vart ska vi annars gå?
  • 1925 – Allt i gala
  • 1928 – Wi jubilera, Hans Majestät och jag
  • 1931 – Rolfs revy av Karl Gerhard
  • 1933 – Oss greker emellan
  • 1936 – Köpmännen i Nordens Venedig
  • 1939 – Karl-Gerhards jubileumsrevy
  • 1940 – Gullregn
  • 1942 – Karl Gerhards Tingel-Tangel
  • 1946 – Ett lysande elände
  • 1950 – Där de stora torskarna går
  • 1952 – Kyss mej Katie
  • 1957 – Kråkslottet
  • 1959 – Två träd
  • 1961 – Ursäkta handsken
  • 1962 – Vår i byen (Chat Noir, Oslo)

Filmografi skuespillerRediger

BibliografiRediger

  • 1931 – Åsså kommer det en gosse
  • 1945 – I skuggan av en stövel
  • 1950 – Karl Gerhards bästa
  • 1952 – Om jag inte minns fel
  • 1956 – Katt bland hermeliner
  • 1961 – Lite gullregn
  • 1964 – Med mitt goda minne

ReferanserRediger

  1. ^ a b Svenskt biografiskt lexikon, «Karl E G Gerhard», Svenskt biografiskt lexikon 13025[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Autorités BnF, BNF-ID 16566995j[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b c Musikverkets auktoritetsdatabas, calmview.musikverk.se, utgitt 6. oktober 2017, besøkt 6. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger