Åsgårdstrand Seilforening

Åsgårdstrand Seilforening (stiftet i 1935) er en seilforening fra Åsgårdstrand, som er tilsluttet Vestfold Seilkrets og Norges Seilforbund. Antall registrerte medlemmer er 220 ved begynnelsen av 2018.

Åsgårdstrand
Åsgårdstrand Seilforening
Åsgårdstrand
Stiftet1935;
89 år siden
 (1935)
LederPer Arne Høstvang
Nettsidehttps://seilforeningen.no
ForbundVestfold Seilkrets
Overordnet forb.Norges Seilforbund
LandNorge

Målsetning rediger

Foreningens primære målsetning er å fremme interessen for seilsport på alle plan, spesielt ved å drive kursvirksomhet og trening for jolleseilere – nybegynnere og viderekomne, og arrangere konkurranser for joller, kjølbåter og havseilere. I tillegg er foreningen et fellesskap for seilbåteiere i Åsgårdstrand og omland.

Daglig virke rediger

Hver tirsdag ettermiddag i sesongen arrangeres det en uformell regatta for tur og havseilere, som er åpen for alle.

Foreningen disponerer et eget klubbhus som ligger nord i Åsgårdstrand havn, samt nærliggende arealer og bryggeanlegg, samt et antall båter som brukes ved trening og i forbindelse med regatta-arrangementer. Bryggeanlegget er primært for jolleseilere og foreningens båter, men har også noen gjesteplasser for besøkende turbåter.

Baner for trening og regatta kan legges ganske nær havna, det er også mulig å legge en bane lenger ut i fjorden syd for Bastøya, hvor det normalt er noe mer vind. Baner for tur og hav-seiling arrangeres på faste merker som legges ut i begynnelsen av hver sesong.

Medlemskap er åpent for alle interesserte, enten de er aktive seilere eller ikke. Klubbhuset har utmerkede selskapslokaler, der medlemmer har fordeler ved leie.

Eksterne lenker rediger