Åsgårdstrand Seilforening

Åsgårdstrand Seilforening (stiftet i 1935) er en seilforening fra Åsgårdstrand, som er tilsluttet Vestfold Seilkrets og Norges Seilforbund. Antall registrerte medlemmer er 220 ved begynnelsen av 2018.

Åsgårdstrand
Åsgårdstrand Seilforening
LederPer Arne Høstvang
Nettsidehttps://seilforeningen.no
ForbundVestfold Seilkrets
Overordnet forb.Norges Seilforbund
LandNorge

Målsetning

rediger

Foreningens primære målsetning er å fremme interessen for seilsport på alle plan, spesielt ved å drive kursvirksomhet og trening for jolleseilere – nybegynnere og viderekomne, og arrangere konkurranser for joller, kjølbåter og havseilere. I tillegg er foreningen et fellesskap for seilbåteiere i Åsgårdstrand og omland.

Daglig virke

rediger

Hver tirsdag ettermiddag i sesongen arrangeres det en uformell regatta for tur og havseilere, som er åpen for alle.

Foreningen disponerer et eget klubbhus som ligger nord i Åsgårdstrand havn, samt nærliggende arealer og bryggeanlegg, samt et antall båter som brukes ved trening og i forbindelse med regatta-arrangementer. Bryggeanlegget er primært for jolleseilere og foreningens båter, men har også noen gjesteplasser for besøkende turbåter.

Baner for trening og regatta kan legges ganske nær havna, det er også mulig å legge en bane lenger ut i fjorden syd for Bastøya, hvor det normalt er noe mer vind. Baner for tur og hav-seiling arrangeres på faste merker som legges ut i begynnelsen av hver sesong.

Medlemskap er åpent for alle interesserte, enten de er aktive seilere eller ikke. Klubbhuset har utmerkede selskapslokaler, der medlemmer har fordeler ved leie.

Eksterne lenker

rediger
Autoritetsdata