Ålvundfjorden er en fjordarm av Breifjorden i Tingvoll og Sunndal kommune på Nordmøre. Fjorden strekker seg 12 kilometer sørøstover til Ålvund i botn av fjorden. Fjorden ligger på sørvestsida av Nesøya og ei lang og smal halvøya som strekker seg nordvestover fra Ålvund. På andre sida halvøya ligger Stangvikfjorden.[1]

Ålvundfjorden
LandNorges flagg Norge
Kart
Ålvundfjorden
62°52′10″N 8°25′43″Ø
Nordmøre sett fra fly. Utsikt sørøst mot Todalen, Innerdalen og Sunndalen. De to fjordene til venstre i bildet, på venstre og høyre side av det lange, smale nesset er Stangvikfjorden (som blir til Todalsfjorden lenger inn) og Ålvundfjorden (med Meisingsetvågen inn til høyre). Fjorden til høyre i bildet er Sunndalsfjorden.

Fjorden har innløp mellom Nesøytangen på Nesøya i øst og Bølset i vest. Litt inn i fjorden, rett vest for Nesøya går Meisingsetvågen 4,5 kilometer innover på vestsida og er for en fjordarm å regne med bratte fjell på hver side. Innerst i vågen ligger Meisingset.

Riksvei 70 følger vestsida av fjorden inn til Meisingset og videre vestover. Fra Meisingset går Fv302 videre nordover langs fjorden. Riksvei 670 går langs østsida i den indre delen av fjorden.

Bildet er tatt fra Ålvundfjord, mot Mulvik og Meisingset.

Referanser rediger

  1. ^ Ålvundfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk