Åpne hovedmenyen

Zhou Xun

kinesisk sanger og skuespiller
Zhou Xun
周迅 Zhou Xun.jpg
Født18. oktober 1974 (44 år)
Quzhou
Ektefelle Archie Kao (2014–)
Utdannet ved Q11148856
Beskjeftigelse Skuespiller, sanger, filmskuespiller
Nasjonalitet Kina
Utmerkelse Champions of the Earth (2010), Golden Horse Award for Best Leading Actress (2006), Asian Film Award for Best Actress

Zhou Xun

Zhou Xun (kinesisk: 周迅, pinyin: Zhōu Xùn; født 18. oktober 1974 i Quzhou i Zhejiang i Folkerepublikken Kina) er en kinesisk skuespillerske, sangerinne og fotomodell.

The United Nations Development Program (UNDP) utnevnte i april Zhou Xun til sin første National Goodwill Ambassador med særlig fokus på å fremme miljømessig bærekraft.

TV-serierRediger

  • Legend of the Condor Heroes (2003)
  • Sky Lover (2001)
  • Love Story in Shanghai (2000)
  • April Rhapsody (2000)
  • Da Ming Gong Ci (1998)
  • Business Family
  • Beach
  • Home
  • Hei Fen
  • Du Shi Qing Yuan
  • Maid in Green
  • The Oranges are Red

FilmografiRediger

  • Cloud Atlas (2012)
  • True legend (2010)
  • The Encounter of Li Mi (2008)
  • Ming Ming (2007)
  • The Banquet (2006)
  • Perhaps Love (2005)
  • A West Lake Moment (2005)
  • Beauty Ever (2005)
  • Babe in Love (2002)
  • Duo Yi Dian Tian Zhen (2002)
  • Little Chinese Seamstress (2001)
  • Yan Yu Hong Yan (2001)
  • Hollywood Hong Kong (2001)
  • My Rice Noodle Shop (2001)
  • Beijing Bicycle (2000)
  • Suzhou River (1999)
  • Where Have All the Flowers Gone (1999)
  • The Emperor and the Assasin (1997)
  • Temptress Moon (1996)
  • A Spoiled Young Wife Goes to Earn a Living (1996)
  • Maiden Rose (1995)
  • Inside an Old Grave (1991)

Eksterne lenkerRediger