Åpne hovedmenyen
Yves Allégret
FødtYves Édouard Allégret
13. oktober 1907
Asnières-sur-Seine
Død31. januar 1987 (79 år)
Paris
Gravlagt Jouars-Pontchartrain
Ektefelle Simone Signoret (19441949), Michèle Cordoue (1951–)
Søsken Marc Allégret
Barn Catherine Allégret
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, filmprodusent, filmklipper
Nasjonalitet Frankrike

Yves Allégret (født 23. oktober 1905, død 1. januar 1987) var en fransk manusforfatter og regissør.[1]

Allégret ble født i Asnières-sur-Seine som yngre bror til Marc Allégret.

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1948 – Piken fra Antwerpen (Dédée d'Anvers)
  • 1949 – Usynlige lenker (Une si jolie petite plage)
  • 1950 – Hundyret (Manèges)
  • 1951 – Det skjer kun en gang (Les Miracles n'ont lieu qu'une fois)
  • 1952 – Hun sverget hevn (La jeune folle)
  • 1953 – Brennende dager (Les Orgueilleux)
  • 1963 – Germinal

ReferanserRediger

  1. ^ «Encyclopædia Britannica» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenkerRediger