Willi Forst

østerriksk regissør, manusforfatter, skuespiller og sanger

Willi Forst (egentlig Wilhelm Anton Frohs, født 7. april 1903 i Wien i Østerrike-Ungarn, død 11. august 1980 i Wien i Østerrike) var en østerriksk skuespiller, manusforfatter, filmregissør, filmprodusent og sanger.[7]

Willi Forst
Willi Forst - Film nr 25 - 1947-09-15.JPG
FødtWilhelm Anton Frohs
7. apr. 1903[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Wien[5]Rediger på Wikidata
Død11. aug. 1980[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (77 år)
Wien[6]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, sanger, manusforfatter, filmskuespiller, filmprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet ØsterrikeRediger på Wikidata
Gravlagt Neustifter FriedhofRediger på Wikidata
Utmerkelser Den tyske filmprisenRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Filmografi (i utvalg)Rediger

som regissørRediger

  • 1933 : Der er savn i mine sanger
  • 1934 : Maskerade
  • 1935 : Mazurka
  • 1936 : Så leker vi blindebukk
  • 1936 : Det hendte i Wien
  • 1937 : Serenade
  • 1938 : Den smukke venn (også skuespiller)
  • 1939 : Svindleren Ott (også skuespiller)
  • 1940 : Operette
  • 1942 : Wiener Blut
  • 1943 : Kvinner er ingen engler
  • 1949 : Pikene fra det glade Wien
  • 1951 : Die Sünderin
  • 1951 : Es geschehen noch Wunder
  • 1952 : Sommer i Tyrol
  • 1954 : Dieses Lied bleibt bei Dir
  • 1957 : Kjærlighet i timeplanen

som skuespillerRediger

  • 1929 : Café Elektric
  • 1930 : Hjerter i valsetakt
  • 1930 : Min gardeofficer
  • 1930 : Festtaleren
  • 1931 : De lystige piker fra Wien
  • 1932 : En sånn pike bedrar man ei
  • 1932 : En blond drøm
  • 1934 : Jeg kjenner deg ikke
  • 1934 : Løftet som ikke blev holdt
  • 1935 : Königswalzer
  • 1939 : Svindleren Ott
  • 1940 : Operette
  • 1949 : Pikene fra det glade Wien
  • 1954 : Bei Dir war es immer so schön
  • 1955 : De tre fra bensinstasjonen

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Munzinger Personen, Munzinger IBA 00000001633, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id forst-willi, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 30. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ «Store norske leksikon» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenkerRediger