Wikipedia:Kandidatsider/Liste over kvinnelandslag i fotball

Liste over kvinnelandslag i fotball rediger

Bruker:Andreas Kolle fikk nylig velfortjent ros for artikkelen Fotball for kvinner, og han har skrevet flere fotballartikler, blant annet om alle kvinnelandslagene. Jeg er imponert! Lista er ryddig satt opp, og de underliggende artiklene er gjennomarbeidet og gode. Noen kan muligens feste seg ved at denne lista bryter med en av reglene våre for gode lister: de skal ikke ha røde lenker. Akkurat for denne lista utgjør de røde lenkene et eksplisitt poeng: Madagaskars kvinnelandslag i fotball finnes ikke, derfor er lenka rød. Men selv lag som ikke finnes er dokumentert med fotnoter som fastslår at de ikke finnes, og i noen tilfeller endog med utfyllende detaljer. Vi kan godt ta en diskusjon om hvordan slik ikkeeksistens best kan synliggjøres i ei slik liste, men vi bør ikke la det ta fokus vekk fra alt det gode wikiarbeidet som ligger bak lista og artiklene; det er ærlig verdt ei stjerne! MHaugen 14. okt 2010 kl. 18:19 (CEST)

Anbefalt rediger

  1.   For MHaugen 14. okt 2010 kl. 18:19 (CEST)
  2.   For --Kjetil_r 14. okt 2010 kl. 18:57 (CEST)
  3.   For --Ranværing 14. okt 2010 kl. 20:11 (CEST)
  4.   For Haakon K 16. okt 2010 kl. 11:28 (CEST)
  5.   For Ooo86 20. okt 2010 kl. 18:11 (CEST)

Kommentarer rediger

  • Denne setningen: «Copa Libertadores reflekterer sterien, og Brasil og Argentina dominerer også der». Her synes jeg det er uklart hva som menes. Jeg mistenker at det er skrivefeil for «serien», men synes selv da at setningen er uklar.
  • «To av herrelandslagene hadde per september 2010 0 poeng, mens det dårligste kvinnelandslaget hadde 912 poeng» – hva viser poeng til i denne sammenhengen? Hvilken rangering? Mvh. --Kjetil_r 14. okt 2010 kl. 18:48 (CEST)

Det er åpenbart mye godt og systematisk arbeid som ligger til grunn for listen. Jeg er personlig mer glad tabeller med systematisert informasjon (navn på hovedtrener, hjemmearena, dato for første kamp, spiller med flest landskamper / flest mål igjennom tidene, internasjonale meritter osv) i slike lister, men jeg skal ikke la personlige preferanser komme i veien for anerkjennelse av Andreas' gode arbeid. Hilsen --Kjetil_r 14. okt 2010 kl. 18:57 (CEST)

Jeg tror den første setningen du har problemer med betyr at jeg skal være forsiktig med å redigere på jobb. Jeg mente faktisk styrkeforholdet på landslagsnivå, og det er rettet. Den andre setningen viser til FIFAs verdensranking, og jeg la inn lenke til rankingen for begge kjønn. Preferansen din, vel, jeg forstår deg godt, men det er av og til svært vanskelig, på grensen til umulig, å finne ut hvem som er trener, hvor de spiller (om de har en fast hjemmebane, Norge har for eksempel ikke det), hvilken kamp som var deres første og hvilke spillere som har flest landskamper. For flere land er det sistnevnte faktisk meningsløst, fordi antall landskamper den mest meritterte spilleren har er så lavt at i løpet av to måneder kan det ha vært byttet om flere ganger. Ettersom 32 av landslagene ikke har en artikkel på engelsk eller tysk, kan jeg heller ikke regne med hjelp. En gang spurte jeg NFF om hvem som var den faktiske treneren til Etiopias kvinnelandslag i fotball, og den som svarte ble overrasket over at de i det hele tatt hadde et... PS: For å komme kritikere i forkjøpet , har jeg planer om å skrive en artikkel om de Ny-Caledonia, Vanuatu og Cookøyene. Andreas Kolle 14. okt 2010 kl. 21:08 (CEST)

Men hvorfor er de røde lenkene på de ikke-eksisterende landslaga der i det hele tatt? Vi pleier ikke å lenke til ting som ikke eksisterer. Røde lenker fins nettopp for å be om at artikkelen skal opprettes, men i dette tilfellet skal de jo ikke opprettes. Fjern heller lenkene eller bruk {{ikkerød}}. Haakon K 16. okt 2010 kl. 11:28 (CEST)

De røde lenkene på de ikke-eksisterende landslagene, de ikke fullt godkjente landslagene og de inaktive landslagene er der fordi det har vært en utvikling som peker i retning av at det blir stadig flere landslag og økt aktivitet blant de eksisterende, og dermed stadig flere som beveger seg oppover fra ikke-godkjente til provisorisk godkjente til godkjente (altså fra rød til blå). Det er derfor hensiktsmessig å ha med landene både fordi de er potensielle landslag, fordi noen av dem blir godkjente snart fordi de mangler nok kamper (Barbados er et eksempel), men snart får antallet og også fordi land uten kvinnelandslag er relevant i forhold til det faktum at FIFA har visse krav til bistand til landslag, og et av dem er at de har et fungerende kvinnelandslag. Dessuten er målet mitt at stadig flere av de lagene som nå er røde blir blå såfremt de noengang har hatt et kvinnelandslag. Jeg har for eksempel skrevet om Øst-Tyskland, enda de bare hadde én kamp. Men om det er generell konsensus at lenkene skal være {{ikkerød}}e, fikser jeg det. Men da må jeg først få en innføring i dette. Andreas Kolle 16. okt 2010 kl. 11:46 (CEST)



Etter at artikkelen har vært oppe til vurdering den fastsatte tiden (7 eller 14 dager), er vurderingen avsluttet med den konklusjon at den er en god liste. MHaugen 22. okt 2010 kl. 10:45 (CEST)