Åpne hovedmenyen
Vince Sulyok
Sulyok Vince.jpg
Født7. juli 1932
Ménfőcsanak
Død9. august 2009 (77 år)
Oslo
Beskjeftigelse Bibliotekar, skribent, oversetter, lyriker
Nasjonalitet Norge

Vince Sulyok (født 7. juli 1932 i Ungarn, død 9. august 2009 i Norge), var en norsk forfatter og oversetter. Han var ansatt som førstebibliotekar ved Universitetsbiblioteket i Oslo. Sulyok mottok flere ungarske utmerkelser for sitt arbeid for formidling av ungarsk kultur til Norge og skandinavisk kultur til Ungarn.

BibliografiRediger

Utgivelser på ungarskRediger

  • 1958 Verden styrtet sammen over meg. Egen diktsamling.
  • 1961 Under en formålsløs himmel. Egen diktsamling.
  • 1976 Vinterbrev. Norsk lyrikk i ungarsk gjendiktning.
  • 1978 Byens metafysikk. Lyrikk av Rolf Jacobsen i ungarsk gjendiktning.
  • 1997 Livet, en lysvirvel. Egen diktsamling.
  • 1999 I motlyset. Lyrikk av Peter Holm i ungarsk gjendiktning.
  • 2002 Du lever i fortiden. Egen diktsamling.
  • 2002 Lyrikk av 16 danske diktere i det 20. århundre. Lyrikk i ungarsk gjendiktning
  • 2003 Istapptid. Lyrikk av Jan Erik Vold i ungarsk gjendiktning.
  • 2006 Stakkars land. Egen diktsamling.
  • 2009 Havet begynner å blø. Egen diktsamling.

Utgivelser på norskRediger

  • 1974 Dikt i utval. Oversatt lyrikk. Redaktør og oversettelser.
  • 1975 Moderne ungarsk lyrikk. Antologi. Red.
  • 1977 Hvisking i mørket. Oversatt lyrikk. Redaktør og oversettelser.
  • 1979 Lukten fra retterstedene. Oversatt lyrikk. Redaktør og oversettelser.
  • 1980 Med rent hjerte. Oversatt lyrikk. Redaktør og oversettelser.
  • 1984 Også dette er Europas stemme. Oversatt lyrikk. Redaktør og oversettelser.
  • 1990 Hrabals bok. Oversetter.
  • 1994 Ungarns historie og kultur. Encyklopedi. Forfatter.
  • 1997 Mennesker, grener. Oversatt lyrikk. Redaktør og oversettelser.