Ugo Tognazzi

Ugo Tognazzi (født 23. mars 1922 i Cremona i Lombardi, død 27. oktober 1990 i Roma i Latium) var en italiensk skuespiller. Han var far till skuespillerne Ricky Tognazzi og Gianmarco Tognazzi, samt regissøren og produsenten Thomas Robsahm.[9]

Ugo Tognazzi
Magnifico cornuto - Ugo Tognazzi cropped.png
FødtOttavio Tognazzi
23. mars 1922[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
CremonaRediger på Wikidata
Død27. oktober 1990[5][1][2][6]Rediger på Wikidata (68 år)
Roma[7]Rediger på Wikidata
Ektefelle Franca Bettoja (19721990), Margarete Robsahm (19631966)Rediger på Wikidata
Barn Ricky Tognazzi, Thomas Robsahm, Gianmarco Tognazzi, Maria Sole TognazziRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Filmregissør, skuespiller, skribent, manusforfatter, filmskuespiller, plateartist[8]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet Italia (19461990), Kongedømmet Italia (19221946)Rediger på Wikidata
Utmerkelser Beste mannlige skuespiller ved filmfestivalen i Cannes, David di Donatello-prisen for beste mannlige skuespiller, Sølvbåndet for beste skuespiller, Sølvbåndet for beste mannlige birolle, Sølvmuslingen for beste mannlige skuespillerRediger på Wikidata
Aktive år19501990
Nettstedhttp://www.ugotognazzi.com/home.htm
IMDbIMDb

Filmografi i utvalgRediger

  • 1963 : Ektesengen (L'ape regina)
  • 1965 : Jeg kjente henne godt (Io la conoscevo bene)
  • 1965 : Mannen, kvinnen og pengene
  • 1965 : En hederssak (Question d'honneur)
  • 1965 : Mannen med ballongene (L'uomo dei cinque palloni)
  • 1967 : For mye for en enkelt mann
  • 1968 : Barbarella
  • 1968 : Satyricon
  • 1969 : Svinestien (Porcile)
  • 1972 : Audiensen
  • 1973 : Etegildet (La Grande Bouffe)
  • 1978 : Møt min kjære herr mor/Galskapens hus (La Cage aux Folles)
  • 1979 : Trafikk på italiensk (L'ingorgo, una storia impossibilie)
  • 1980 : Terrassen (La terrazza)
  • 1980 : Forførerne (Les séducteurs)
  • 1980 : Herr mor i skuddlinjen (La Cage aux Folles II)
  • 1984 : Dagobert
  • 1981 : En latterlig manns tragedie (La tragedia di un uomo ridicolo)
  • 1985 : Min kjære herr mor gifter seg (Il vizietto III)
  • 1986 : Aldri på en sabbat (Yiddish Connection)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Croatian Encyclopedia, Hrvatska enciklopedija-ID 61590
  2. ^ a b Roglo, Roglo person ID p=ugo;n=tognazzi
  3. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id tognazzi-ugo
  4. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID e655c6d8215b4abba244099f7b1ead97, besøkt 9. oktober 2017
  5. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  6. ^ Gran Enciclopèdia Catalana, Gran Enciclopèdia Catalana-ID 0066258
  7. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 30. desember 2014
  8. ^ besøkt 2. februar 2020
  9. ^ «Store norske leksikon» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenkerRediger