Åpne hovedmenyen
Ugo Tognazzi
Magnifico cornuto - Ugo Tognazzi cropped.png
FødtOttavio Tognazzi
23. mars 1922[1][2][3][4]
Cremona
Død27. oktober 1990[5][1][2][3] (68 år)
Roma[6]
Ektefelle Franca Bettoja (19721990), Margarete Robsahm (19631966)
Barn Ricky Tognazzi, Thomas Robsahm, Gianmarco Tognazzi, Maria Sole Tognazzi
Beskjeftigelse Filmregissør, skuespiller, forfatter, manusforfatter, filmskuespiller
Nasjonalitet Italia (19461990), Kongedømmet Italia (19221946)
Utmerkelser Beste mannlige skuespiller ved filmfestivalen i Cannes, David di Donatello for Best Actor, Sølvbåndet for beste skuespiller, Nastro d'Argento for Best Supporting Actor, Silver seashell for best actor
Aktive år19501990
Nettstedhttp://www.ugotognazzi.com/home.htm
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Ugo Tognazzi (født 23. mars 1922 i Cremona i Lombardi, død 27. oktober 1990 i Roma i Latium) var en italiensk skuespiller. Han var far till skuespillerne Ricky Tognazzi og Gianmarco Tognazzi, samt regissøren og produsenten Thomas Robsahm.[7]

Filmografi i utvalgRediger

  • 1963 : Ektesengen (L'ape regina)
  • 1965 : Jeg kjente henne godt (Io la conoscevo bene)
  • 1965 : En hederssak (Question d'honneur)
  • 1965 : Mannen med ballongene (L'uomo dei cinque palloni)
  • 1967 : For mye for en enkelt mann
  • 1968 : Barbarella
  • 1969 : Svinestien (Porcile)
  • 1972 : Audiensen
  • 1973 : Etegildet (La Grande Bouffe)
  • 1978 : Galskapens hus (La Cage aux Folles)
  • 1979 : Trafikk på italiensk (L'ingorgo, una storia impossibilie)
  • 1980 : Terrassen (La terrazza)
  • 1980 : Forførerne (Les séducteurs)
  • 1980 : Herr mor i skuddlinjen (La Cage aux Folles II)
  • 1984 : Dagobert
  • 1981 : En latterlig manns tragedie (La tragedia di un uomo ridicolo)
  • 1985 : Min kjære herr mor gifter seg (Il vizietto III)
  • 1986 : Aldri på en sabbat (Yiddish Connection)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, Ugo Tognazzi, tognazzi-ugo
  2. ^ a b Filmportal.de, 9. okt. 2017, Ugo Tognazzi, e655c6d8215b4abba244099f7b1ead97
  3. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Ugo Tognazzi, 7855993
  4. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Ugo Tognazzi, w6196w5h
  5. ^ data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb13900477t
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, 30. des. 2014
  7. ^ «Store norske leksikon» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenkerRediger