Ugo Tognazzi

Ugo Tognazzi (født 23. mars 1922 i Cremona i Lombardi, død 27. oktober 1990 i Roma i Italia) var en italiensk skuespiller. Han var far till skuespillerne Ricky Tognazzi og Gianmarco Tognazzi, samt regissøren og produsenten Thomas Robsahm.[9]

Ugo Tognazzi
Magnifico cornuto - Ugo Tognazzi cropped.png
FødtOttavio Tognazzi
23. mars 1922[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
CremonaRediger på Wikidata
Død27. okt. 1990[5][1][2][6]Rediger på Wikidata (68 år)
Roma[7]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Filmregissør, skuespiller, skribent, manusforfatter, filmskuespiller, plateartist[8]Rediger på Wikidata
Ektefelle Franca Bettoja (19721990), Margarete Robsahm (19631966)Rediger på Wikidata
Barn Ricky Tognazzi, Thomas Robsahm, Gianmarco Tognazzi, Maria Sole TognazziRediger på Wikidata
Nasjonalitet Italia (19461990), Kongedømmet Italia (19221946)Rediger på Wikidata
Utmerkelser
9 oppføringer
Beste mannlige skuespiller ved filmfestivalen i Cannes (1981), David di Donatello-prisen for beste mannlige skuespiller, Sølvbåndet for beste skuespiller, Sølvbåndet for beste mannlige birolle (1966), Sølvmuslingen for beste mannlige skuespiller, Sølvbåndet for beste skuespiller (1969), Sølvbåndet for beste skuespiller (1982), David di Donatello-prisen for beste mannlige skuespiller (1971), David di Donatello-prisen for beste mannlige skuespiller (1976)Rediger på Wikidata
Aktive år19501990
Nettstedhttp://www.ugotognazzi.com/home.htm
IMDbIMDb

Filmografi i utvalgRediger

  • 1963 : Ektesengen (L'ape regina)
  • 1965 : Jeg kjente henne godt (Io la conoscevo bene)
  • 1965 : Mannen, kvinnen og pengene
  • 1965 : En hederssak (Question d'honneur)
  • 1965 : Mannen med ballongene (L'uomo dei cinque palloni)
  • 1967 : For mye for en enkelt mann
  • 1968 : Barbarella
  • 1968 : Satyricon
  • 1969 : Svinestien (Porcile)
  • 1972 : Audiensen
  • 1973 : Etegildet (La Grande Bouffe)
  • 1978 : Møt min kjære herr mor/Galskapens hus (La Cage aux Folles)
  • 1979 : Trafikk på italiensk (L'ingorgo, una storia impossibilie)
  • 1980 : Terrassen (La terrazza)
  • 1980 : Forførerne (Les séducteurs)
  • 1980 : Herr mor i skuddlinjen (La Cage aux Folles II)
  • 1984 : Dagobert
  • 1981 : En latterlig manns tragedie (La tragedia di un uomo ridicolo)
  • 1985 : Min kjære herr mor gifter seg (Il vizietto III)
  • 1986 : Aldri på en sabbat (Yiddish Connection)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Croatian Encyclopedia, Hrvatska enciklopedija-ID 61590[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Roglo, Roglo person ID p=ugo;n=tognazzi[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id tognazzi-ugo[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID e655c6d8215b4abba244099f7b1ead97, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ Gran Enciclopèdia Catalana, Gran Enciclopèdia Catalana-ID 0066258[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 30. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  8. ^ besøkt 2. februar 2020[Hentet fra Wikidata]
  9. ^ «Store norske leksikon» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenkerRediger