Åpne hovedmenyen
Tyra Teodora Tronstad
Født7. januar 1972 (47 år)
Elverum
Beskjeftigelse Forfatter, lyriker
Nasjonalitet Norge

Tyra Teodora Tronstad (født 7. januar 1972 i Elverum) er en norsk forfatter.

Tronstad vokste opp på Koppang i Østerdalen, og er bosatt i Trolltun Borettslag på Bøler i Oslo.

Hun debuterte som forfatter i 2007 med diktsamlingen Mandag morgen står de døde i kø. Boken Hvis det er flere som juger nå (2011) ble nominert til Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur for 2011. Hun har skildret oppveksten og eget forfatterskap i artikkelen «Det vanskeligste» i antologien BU1303.[1]

Mørket kommer innenfra vant Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok 2016.[2] Hundetanker (2012) var også nominert, uten å nå opp.

Innhold

BibliografiRediger

  • 2007: Mandag morgen står de døde i kø (dikt)
  • 2009: Jeg skal hjelpe deg, bildebok sammen med illustratøren Helena Ohlsson
  • 2011: Hvis det er flere som juger nå, roman for barn/ungdom
  • 2012: Hundetanker, roman for barn/ungdom[3]
  • 2013: Det blir pinlig uansett, roman for barn/ungdom, skrevet sammen med Bjørn Sortland.
  • 2016: Mørket kommer innenfra, roman for barn/ungdom

ReferanserRediger

  1. ^ Skriftserie; nbuforfattere.no
  2. ^ Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok 2016; kritikerlaget.no, 2.3.2017
  3. ^ M.O. Haugen Fellesanmeldelse av Hundetanker og Anne Vikens Elise og mysteriet med dei døde hestane Arkivert 21. februar 2017 hos Wayback Machine.; barenbokkritikk.no, 20. sept 2012

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger