Trond Frønes

Trond Frønes
Trond Frønes på Vossajazz 2014.JPG
Frønes med Grand GeneralVossajazz 2014.
Født1978 (alder 41–42)
TrondheimRediger på Wikidata
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz og rock
InstrumentBass

Trond Frønes (født 1978 i Trondheim) er en norsk (bassgitarist), kjent fra band som Blood on Wheels, Goat The Head, Grand General og Sunswitch.[1]

KarriereRediger

Frønes har samarbeidet med musikere som Ola Kvernberg, Even Helte Hermansen, Erlend Slettevoll og Kenneth Kapstad, og hadde en sentral posisjon i de norske bandene Cadillac og Jerryville fra 1999.[2]

DiskografiRediger

Med Cadillac
  • 2001: Cure (Progress Records)
  • 2002: Convertible Candy (Progress Records)
  • 2004: Magnetic City (Kong Tiki)
Med Goat The Head
  • 2010: Doppelgängers (Aftermath Music)
  • 2011: Wicked Mimicry (Left Horn Records)
Med Blood on Wheels
  • 2012: Blood on Wheels (Venstre Horn Records)
Med Sunswitch
  • 2012: Sunswitch (Riot Factory)
Med Grand General
Med Gunhild Sundli

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Trond Frønes». Discography. Discogs.com. Besøkt 11. desember 2014. 
  2. ^ «Trond Frønes». Discography. Groove.no. Arkivert fra originalen 11. desember 2014. Besøkt 11. desember 2014. 
  3. ^ «Grand General: Grand General (2013)». Musical reviews. AllAboutJazz.com. 14. mars 2013. Besøkt 11. desember 2014. 

Eksterne lenkerRediger