Tracy Chevalier

amerikansk skribent
Tracy Chevalier
Tracy Chevalier tree.jpg
Født19. oktober 1962[1][2]Rediger på Wikidata (57 år)
Washington D.C.[3]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Oberlin College (19801984), University of East Anglia (1993–), Bethesda-Chevy Chase High School (–1980)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, romanforfatter, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet USA, StorbritanniaRediger på Wikidata
Medlem av Royal Society of LiteratureRediger på Wikidata
Utmerkelser Fellow of the Royal Society of Literature, æresdoktor (2013)[4]Rediger på Wikidata

Tracy Chevalier (født 19. oktober 1962 i Washington, DC) er en amerikansk romanforfatter, bosatt i London.

Hun er utdannet ved Oberlin College i Ohio og University of East Anglia i Norwich.

Hennes første roman, The Virgin Blue, ble utgitt i 1997, men hun er mest berømt for Girl with a pearl earring (Pike med perleøredobb) som kom ut i 1999. Denne romanen er inspirert av den nederlandske maleren Johannes Vermeers berømte maleri Pike med perleøredobb, og filmen Pike med perleøredobb fra 2003 er basert på denne romanen. I Uskyld (2007) er William Blake en viktig skikkelse. Romanen Remarkable Creatures er basert på livet til Mary Anning.[5]

BibliografiRediger

  • The Virgin Blue (1997)
  • Girl with a pearl earring (1999) – Utgitt på norsk som Pike med perleøredobb
  • Falling angels (2001) – Utgitt på norsk som Englefall
  • The Lady and the Unicorn (2003) – Utgitt på norsk som Damen og enhjørningen
  • Burning bright (2007) – Utgitt på norsk som Uskyld
  • Remarkable Creatures (2009)
  • The last runaway (2013) – Utgitt på norsk som Den siste rømling

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger