Åpne hovedmenyen
Torill Eide
Født24. februar 1950 (69 år)
Oslo
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Brageprisen i barne- og ungdomslitteratur (1993)

Torill Eide (født 24. februar 1950 i Oslo) er en norsk forfatter, mest kjent for sine barne- og ungdomsbøker. Hun ga ut sin første bok, Ville så gjerne fortelle om sommeren i 1979. Hun er oversatt til flere språk og har vunnet flere priser, blant annet Brageprisen i 1993. Fram til 1988 skrev hun under navnet Torill Smith-Simonsen.

BibliografiRediger

  • Ville så gjerne fortelle om sommeren – ungdomsroman (1979)
  • Det vil komme nye dager – noveller (1981)
  • Forhold – ungdomsroman (1984)
  • Huletur – barnebok (1988)
  • Blå vår – ungdomsbok (1990)
  • Skjulte ærend – ungdomsbok (1993)
  • Banevokterens døtre – ungdomsbok (1995)
  • Guttelus – barnebok (2000)
  • Line alene – barnebok (2001)
  • Guttelus – Jentelus – barnebok (2002)

Priser og utmerkelserRediger

  • Nordisk ungdomsbok-konkurranse for debutanter for Ville så gjerne fortelle om sommeren (1978)
  • Kultur- og vitenskapsdepartementets premiering – Litteraturpremie for Forhold (1984)
  • Österreichischer Kinder- und Jugendbuchpreis – Ehrenliste for Wir könnten Schwestern sein (tysk utgave av Forhold) (1989)
  • Österreichischer Kinder- und Jugendbuchpreis for Ich und Jonna (tysk utgave av Huletur) (1991)
  • Österreichischer Kinder- und Jugendbuchpreis for Ein Sehnen nach etwas (tysk utgave av Blå vår) (1992)
  • Brageprisen for Skjulte ærend (1993)
  • Österreichischer Kinder- und Jugendbuchpreis for Östlich der Sonne, Westlich des Mondes (tysk utgave av Skjulte ærend) (1995)

Eksterne lenkerRediger