Teri Garr

amerikansk skuespiller
Teri Garr
Teri Garr - signed.jpg
Født11. desember 1947[1][2][3]Rediger på Wikidata (72 år)
LakewoodRediger på Wikidata
Far Eddie GarrRediger på Wikidata
Utdannet ved Lee Strasberg Theatre and Film Institute, California State University, NorthridgeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skuespiller, danser, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller, teaterskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1963
IMDbIMDb

Terry Ann «Teri» Garr (født 11. desember 1944) er en amerikansk skuespiller og komiker.

Garr ble født i Lakewood i Cuyahoga County i Ohio. Hennes foreldre var Eddie Garr, en vaudeville-utøver og skuespiller, og Phyllis Lind, en danser og modell. Terri Garr tok eksamen ved Magnificat High School, en katolsk jenteskole i Rocky River i Ohio.

Tidlig i karrieren ble Garr av og til kreditert som Terri Garr, Terry Garr, Teri Hope, eller Terry Carr. Hennes filmdebut var som statist i filmen A Swingin' Affair i 1963. Hun dukket opp i flere filmer med Elvis Presley, som regel i ukrediterte roller som danser. Hun hadde en cameo som jomfru i nød i filmen Head.

Senere har Teri Garr hatt viktige roller i filmer som Young Frankenstein, Oh, Close Encounters of the Third Kind, The Black Stallion og Mr. Mom. Hun ble nominert til en Academy Award for sin rolle i filmen Tootsie.

Teri Garr har også hatt roller i TV-serier, blant annet som moren til karakteren Phoebe Buffay, spilt av Lisa Kudrow i TV-serien Venner for livet.

Utvalgt filmografiRediger

KortfilmerRediger

  • Where Is the Bus? (1966)
  • The Absent-Minded Waiter (1977)
  • Java Junkie (1979), vist på Saturday Night Live
  • Save the Rabbits (1994)
  • God Out the Window (2007)

FjernsynRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger