Temur

norsk rapper, sanger og låtskriver

Temur Baig (født 2. juni 1997) er en norsk rapper, sanger og låtskriver fra Grünerløkka i Oslo, kjent under artistnavnet Temur. Våren 2017 fikk han og ungdomsvennen Abdulhakim «Hkeem» Hassane sitt gjennombrudd med låten «Fy faen».[1] For låten vant Hkeem og Temur klassen årets låt under Spellemannprisen 2017[2] og ble nominert i samme klasse under P3 Gull 2017[3].

Temur
Temur Parkteatret 2020 (200321).jpg
Temur på scenen i 2020
Foto: Tore Sætre
Født1997Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Rapper, musikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Temur
KallenavnTemur
Sjanger hiphop, reggae

Baig gikk på IKT-servicefag ved Kuben videregående skole i 2014/2015. Våren 2018 slapp Temur sin første solosingle, Dominikana, og arbeider for tiden[når?] med debutalbumet sitt.

DiskografiRediger

Singler
  • «Betong», (2020)
  • «Igjen», med Turab (2019)
  • «Bumba», med ZadeKing (2019)
  • «Bare Løp» (2019)
  • «Popo» (2018)
  • «Hola Mamacita», med ZadeKing (2018)
  • «Dominicana» (2018)
  • «Fy Faen», med Hkeem (2017)

Deltar påRediger

  • Jaa9 - Level Up feat Onkl P, Temur, Akjeft, Sjakkmats (2019)
  • Gatekunst 6 - Blind feat Turab, Izabell, Temur (2018)
  • Sandra Lyng - Bungalow feat Temur (2017)
  • Omar K - Kongen feat Temur (2017)

ReferanserRediger

  1. ^ VG (20. april 2017): «Fy faen», for en suksess
  2. ^ «Se alle Spellemann-vinnerne her». nrk.no. 25. februar 2018. Besøkt 26. februar 2018. 
  3. ^ «P3 Gull: OnklP vinner den gjeve P3-prisen». dagbladet.no. 25. november 2017. Besøkt 26. november 2017. 

Eksterne lenkerRediger