Ted Leonard

amerikansk sanger
Ted Leonard
Enchant - ROSFest - May 3, 2015 (cropped).jpg
Ted Leonard med Enchant i 2015.
FødtTheodore Michael Leonard
22. september 1971Rediger på Wikidata (48 år)
Arcadia, California i USA
Beskjeftigelse Sanger, gitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerProgressiv rock, rock, progressiv metal, Kristen musikk
Instrumentvokalist, gitar, bass, keyboard
Aktive år1989–
PlateselskapInsideOut
Ensemble(r)
Spock's Beard, Enchant
Tidligere band
Transatlantic, Thought Chamber, Xen, Affector, Rolling Heads

Theodore Michael «Ted» Leonard[1] (født 22. september 1971[2]) er en vokalist og gitarist fra Arcadia i California i USA, best kjent som vokalist i progressiv rock-bandene Enchant, Thought Chamber og Spock's Beard[3]. Han deltok på Transatlantics Kaleidoscope-turné i 2014, og spiller på bandets konsertalbum KaLIVEoscope fra 2014.

Leonard har nevnt Paul Rodgers, Doug Pinnick/King's X, Jellyfish, Steve Walsh/Kansas, Yes, Rush, Tears for Fears, Neal Morse, Steve Perry og Queensrÿche som sine største inspirasjonskilder[4].

DiskografiRediger

SoloalbumRediger

  • Way Home (2007)

EnchantRediger

  • A Blueprint of the World (1993)
  • Wounded (1996)
  • Time Lost (1997)
  • Break (1998)
  • Juggling 9 Or Dropping 10 (2000)
  • Blink of an Eye (2002)
  • Tug of War (2003)
  • Live at Last (2004)
  • The Great Divide (2014)

Spock's BeardRediger

  • Live at High Voltage Festival (2011)
  • Brief Nocturnes and Dreamless Sleep (2013)
  • The Oblivion Particle (2015)
  • Noise Floor (2018)

Thought ChamberRediger

  • Angular Perceptions (2007)
  • Psykerion (2013)

XenRediger

  • 84.000 Dharma Doors (1999)

AffectorRediger

  • Harmagedon (2012)

Andrew GorczycaRediger

  • Reflections - An Act of Glass (2009)

TransatlanticRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Ted Leonard hos Discogs». Discogs. 15. oktober 2012. 
  2. ^ «Ted Leonard hos Disciples Church». Disciples Church. 15. oktober 2012. Arkivert fra originalen 11. september 2012. Besøkt 8. september 2018. 
  3. ^ «Spock's Beards offisielle nettsted». 15. oktober 2012. 
  4. ^ «Enchants offisielle nettsted». 21. oktober 2012. 

Eksterne lenkerRediger