Tatjana Lolova

Tatjana Lolova (bulgarsk: Tatyana Lolova; født 10. februar 1934 i Sofia i Bulgaria; død 22. mars 2021 samme sted) var en bulgarsk teater- og filmskuespillerinne.[2] Hun ble særlig kjent for sine roller i komedier.

Tatjana Lolova
Tatyana-Lolova-20101208-cropped.jpg
FødtТатяна Желязкова Лолова
10. feb. 1934Rediger på Wikidata
SofiaRediger på Wikidata
Død22. mars 2021[1]Rediger på Wikidata (87 år)
SofiaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, teaterskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Krastyo Sarafov National Academy for Theatre and Film ArtsRediger på Wikidata
Nasjonalitet BulgariaRediger på Wikidata

BiografiRediger

Tatjana Lolovas mor var av russisk-ukrainsk avstamning. Faren var bokholder. Lolova innskrev seg på Nasjonalakademiet for teater og filmkunst «Krastjo Safarov» og tok avslutningseksamen i 1955. Hun begynte først ved teateret i byen Ruse, men gikk i 1956 over til det nygrunnlagte satireteateret «Aleko Konstantinov» i Sofia.

Hun døde den 22. mars 2021 av covid-19-komplikasjoner på Pirogov-sykehuset i Sofia.

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1964: Neverojatna istorija (Невероятна история)
  • 1971: Goya – eller erkjennelsens arge vei
  • 1973: Siromasjko Ljato {Сиромашко лято)
  • 1974: Poslednijat ergen (Последният ерген)
  • 1976: Sjturetz v uhoto (Щурец в ухото)
  • 1977: Zvezdi v kosite, salzi v ochite (Звезди в косите, сълзи в очите)
  • 1978: Toplo (Топло)
  • 1983: Bon sjans, inspektore! (Бон шанс, инспекторе!)
  • 1984: Opasen tsjar (Опасен чар)
  • 1987: 13ta godenitsa na printsa (13та годеница на принца)
  • 2014: Bulgarska rapsodia (Българска рапсодия)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger