Tana French
FødtTana Elizabeth French
10. mai 1973[1][2] (46 år)
Burlington[3]
Utdannet ved Trinity College
Beskjeftigelse Romanforfatter, skribent, skuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet USA, Italia
Utmerkelser Edgar-prisene

Tana French (født i 1973 i Vermont, USA) er en amerikansk-irsk forfatter.

Tana French vokste opp i USA, Malawi, Italia og Irland. Siden 1990 har hun bodd i Irland, hvor hun er utdannet skuespiller ved Trinity College i Dublin, og har arbeidet som skuespiller i teater og film. I 2007 debuterte hun med den bestselgende thrilleren In the Woods, som ble hedret med Mystery Writers of Americas Edgar-pris for beste debutroman 2008 og en rekke andre internasjonale priser.

BibliografiRediger

  • In the Woods (2007)
  • The Likeness (2008)
  • Faithful Place (2010)
  • Broken Harbour (2012)
  • The Secret Place (2014)
  • The Tresspasser (2016)
  • The Witch Elm (2018)

Oversettelser til norskRediger

Norsk tittel Utgitt Oversetter Originaltittel Utgitt
Skogen 2007 Henning Kolstad In the Woods 2007
Lik 2009 Henning Kolstad The Likeness 2008
Flukt 2011 Henning Kolstad Faithful Place 2010
Utrygg havn 2013 Henning Kolstad Broken Harbour 2013
Flokkdyr 2016 Line Gustad Fitzgerald The Secret Place 2016

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ BIBSYS, 9. okt. 2017, Tana French, 7021533
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Tana French, w66d71d8
  3. ^ Freebase Data Dumps

Eksterne lenkerRediger