Åpne hovedmenyen
Svæveru' i Bergen sentrum. Tatt 17. mai 2010.
Svæveru’-koret på Stupet ved Norges Handelshøyskole, 17. mai 2014

Svæveru’ er et studentmannskor ved Norges Handelshøyskole som ble stiftet 28. oktober 1950. Svæveru’ har fast tilholdssted på Jalmar Ladens Mausoleum på Norges Handelshøyskole i Bergen.

Koret skriver og fremfører egenproduserte kantater. Kantatene består av nye og gjerne humoristiske tekster på eksisterende melodier. Korets første verk, Hybelvertinnekantaten, ble skrevet i 1950 til ære for koristenes hybelvertinner. Siden den gang har koret opparbeidet et repertoar på flere hundre kantater, hvorav nærmere 30 er i bruk i dag. Det arrangeres jevnlig jubileumsforestillinger, revyer og andre tilstelninger i regi av koret. Siden 1950 har i overkant av 300 siviløkonomstudenter vært med i Svæveru’.

Svæveru’-koret i Skottland, 2015

Koret er et kjent innslag i Bergen, blant annet undet 17. mai-prosesjonen og ved byens julebord og arrangementer. Koret også underholdt ministere og kongelige.[1]

Koret består per mai 2017 av 14 medlemmer.[trenger referanse]

Kjente medlemmerRediger

DiskografiRediger

 
Koret på Fløyen under sitt 65-årsjubileeum
  • Svæveru’/DirMus (1966)
  • Oktetten (1973)
  • Tramp i klaveret (1978)
  • Nye strupetak (1982)
  • Siste skrik (1985)
  • Viking Arne (1990)
  • Sitter fint i det (1993)
  • I fyr og flamme (1995)
  • Hardkor (2000)
  • Tilstanden er stabil (2005)
  • Siste tone er ikke truffet (2010)
  • Så hatten passer (2015)

LitteraturRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Svæveru'». Svæveru'. Besøkt 10. desember 2016. 

Eksterne lenkerRediger