Åpne hovedmenyen

Susanne von Almassy

østerriksk skuespiller
Susanne von Almassy
Født15. juni 1916
Wien
Død16. februar 2009 (92 år)
Wien
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Østerrike
Utmerkelse Kainz-medaljen

Susanne von Almassy (født 15. juni 1916 i Wien, død 16. februar 2009; egentlig Susanne Emilie Henrietta Marie von Almássy) var en østerriksk skuespillerinne.

Hun stammet fra ungarsk militæradel, og fikk sin skuespillerutdannelse ved Staatsakademie für Musik und Darstellende Kunst i Wien. I 1937 debuterte hun i Minna von Barnhelm. Hun ble engasjert ved teateret i Gera i 1938, og spilte siden i Chemnitz. Videre spilte hun ved Thalia Theater og Deutsches Schauspielhaus i Hamburg.

I 1946 reiste hun tilbake til Wien, hvor hun spilte ved kammerspillene, Volkstheater, Theater an der Wien, Burgtheater og Theater in der Josefstadt. Hun hadde også flere filmroller.

Hun fikk den østerrikske ærestittelen kammerskuespiller, og mottok Kainz-medaljen (1970) og Österreichisches Ehrenkreuz für Wissenschaft und Kunst (1999).

FilmografiRediger

  • 1945: Sag die Wahrheit (ufullendt)
  • 1948: Der Herr Kanzleirat
  • 1950: Die gestörte Hochzeitsnacht
  • 1950: Pikanterie
  • 1951: Du bist die Schönste für mich / Zwei in einem Auto'
  • 1953: Briefträger Müller
  • 1956: Mein Vater, der Schauspieler
  • 1956: Anastasia, die letzte Zarentochter
  • 1956: Der Hexer (TV)
  • 1956: Stresemann
  • 1957: Und das am Montagmorgen (TV)
  • 1957: Sisi – Schicksalsjahre einer Kaiserin
  • 1958: Penelope oder Die Lorbeermaske (TV)
  • 1958: Bühne frei für Marika!
  • 1960: Die erste Mrs. Selby (TV)
  • 1960: Die rote Hand
  • 1964: Eine Frau ohne Bedeutung (TV)
  • 1969: Adrienne Mésurat (TV)
  • 1969: Das ausschweifende Leben des Marquis de Sade
  • 1971: Das Konzert (TV)
  • 1971: Emilia Galotti (TV)
  • 1971: Was weiß man denn... (TV)
  • 1988: Ein Denkmal wird erschossen (TV)
  • 1997: Mein Opa und die 13 Stühle (TV)
  • 1997: Morde ohne Leiche (TV-serien Tatort)
  • 2000: Vino Santo (TV)

ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger