Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering

Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering var en dansk statlig etat underlagt Beskæftigelsesministeriet. Etaten ble fra 1. januar 2014 slått sammen med Arbejdsmarkedsstyrelsen til den nye Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).[1]

Historikk rediger

Etaten ble opprettet 8. februar 2012 som følge av omorganiseringen i centraladministrationen etter regjeringsdannelsen i 2011.

Etaten hadde til oppgave å understøtte en forøkelse av arbeidstilbudet i Danmark, dels gjennom fastholdelse av borgere som har risiko for å miste tilknytningen til arbeidsmarkedet, dels gjennom rekruttering internasjonalt.

Ansvarsområdene var tidligere plassert hos Arbejdsmarkedsstyrelsen, Arbejdstilsynet, Integrationsministeriet, Pensionsstyrelsen og Udlændingeservice.

Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering beskjeftiget før nedleggelsen ca. 215 medarbeidere og holdt til på Islands Brygge i København. Direktør var Jakob Jensen.

Referanser rediger

  1. ^ «Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering». Den Store Danske (lex.dk) (dansk). Besøkt 27. april 2023. «Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR, styrelse under Beskæftigelsesministeriet med bl.a. arbejdsformidling og erhvervsvejledning som sagområde. | STAR oprettedes 1.1.2014 som erstatning for Arbejdsmarkedsstyrelsen og Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.» 

Eksterne lenker rediger