Åpne hovedmenyen

Steve Young

amerikansk komponist
Steve Young
Født12. juli 1942[1][2]
Newnan
Død17. mars 2016[1] (73 år)
Nashville
Beskjeftigelse Komponist, låtskriver, sanger-låtskriver
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Sjangercountry
Instrumentgitar
Aktive år1967
PlateselskapA&M Records
Nettstedhttp://www.steveyoung.net

Steve Young (født 12. juli 1942 i Newnan i Georgia i USA, død 17. mars 2016 i Nashville) var en amerikansk countrymusiker. Han spilte og skrev sanger som inkorporerte innflytelse fra folkemusikk, blues, country og gospel som han hadde tatt inn på sin ferd gjennom sørstatene.

Liv og virkeRediger

BakgrunnRediger

Han ble født i delstaten Georgia og vokste opp i Gadsden i Alabama, Georgia og i Texas. Familien flyttet mye i søken etter arbeide.

Sanger, musikerRediger

Da han var ferdig med high school, innledet Young sin musikalske karriere i det kortlivede bandet Stone Country som gav ut et album i 1968. Året derpå debuterte han som soloartist med albumet Rock Salt & Nails. Han var sanger, låtskriver og gitarist, best kjent for sangen «Seven Bridges Road» (på albumene Rock Salt & Nails og Seven Bridges Road. Steve Young var en av pionerene innen countryrock, americana og alternativ country, og var en betydelig kraft bak Outlaw country-bevegelsen som ga støtte til karrierene til musikere som Waylon Jennings, Hank Williams, Jr. og flere. Young ble også portrettert i Outlaw-country-dokumentaren Heartworn Highways fra 1975.

Waylon Jennings spilte inn et helt album med Youngs sanger. «Seven Bridges Road» ble en stor hit for The Eagles da de la ved en coverversjon av den på sitt livealbum fra 1980.

DiskografiRediger

  • Rock Salt & Nails, 1969
  • Seven Bridges Road, 1972
  • Honky Tonk Man, 1975
  • Renegade Picker, 1976
  • No Place to Fall, 1978
  • To Satisfy You, 1981
  • Old Memories, 1984
  • Look Homeward Angel, 1988
  • Long Time Rider, 1990
  • Solo/Live, 1991
  • Switchblades of Love, 1993
  • Primal Young, 2000
  • Songlines Revisited Volume One, 2005
  • Young in Youngstown, 2006

ReferanserRediger

  1. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Steve Young, 159677925
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Steve Young (musician), w6zx3p98

Eksterne lenkerRediger