Steve Sem-Sandberg

svensk forfatter, kritiker og oversetter
Steve Sem-Sandberg
Steve Sem-Sandberg 02.JPG
Født16. august 1958[1][2]Rediger på Wikidata (61 år)
Oslo[3]Rediger på Wikidata
Utdannet ved International Writing ProgramRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Lingvist, oversetter, journalist, litteraturkritiker, science fiction-forfatter, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Doblougprisen (2005), Aftonbladets litteraturpris (1996), De Nios Stora Pris (2009), Augustprisen (2009), Prix Médicis étranger (2016)Rediger på Wikidata

Steve Sem-Sandberg (født 16. august 1958 i Oslo) er en svensk forfatter, kritiker og oversetter. Han har mottatt en rekke priser for bøkene sine, blant annet August-priset for De fattige i Łódź i 2009. Han har også vært nominert til Nordisk råds litteraturpris to ganger. Steve Sem-Sandberg bor i Wien.

BibliografiRediger

  • 1976 – Sländornas värld, roman
  • 1976 – Sökare i dödsskuggan, roman
  • 1977 – Menageriet, roman
  • 1978 – Carina : en kärleksroman, roman
  • 1979 – Glasets färger, roman
  • 1987 – De ansiktslösa, roman
  • 1990 – I en annan del av staden, essays
  • 1991 – Den kluvna spegeln, reportasje
  • 1993 – En lektion i pardans, roman
  • 1996 – Theres, roman
    • 2013 – Theres (Oversatt til norsk av Bjørn Alex Herrman), Aschehoug Forlag
  • 1999 – Allt förgängligt är bara en bild, roman
  • 2002 – Prag (no exit), essays
  • 2003 – Ravensbrück, roman
  • 2003 – Stjärnfall: om sf, essays sammen med Lars Jakobson og Ola Larsmo
  • 2005 – Härifrån till Allmänningen, roman
  • 2009 – De fattiga i Łódź, roman
    • 2010 – De fattiga i Łódź (oversatt til norsk av Bjørn Alex Herrman), Aschehoug Forlag
  • 2011 – Tre romaner, samlingsutgave med Theres, Allt förgängligt är bara en bild og Ravensbrück
  • 2014 – De utvalda, roman
    • 2015 – De utvalgte (oversatt til norsk av Bjørn Alex Herrman), Tiden Forlag

Priser og utmerkelserRediger

  • 1996 – Aftonbladets litteraturpris 1996
  • 2003 – Nominert til Augustprisen for romanen Ravensbrück
  • 2003 – Nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen Ravensbrück
  • 2005 – Doblougprisen
  • 2007 – Marin Sorescu-prisen[4]
  • 2008 – Karl Vennbergs pris
  • 2009 – De Nios Store Pris
  • 2009 – Augustprisen for De fattiga i Łódź
  • 2010 – Kerstin M Lundberg-prisen

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 6. mai 2014
  2. ^ Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Steve Sem-Sandberg, 00000030561
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 20. des. 2014
  4. ^ «„Prin Premiul «Marin Sorescu», Romania este mai aproape de Suedia“. Interviu cu Dan SHAFRAN, directorul ICR Stockh». Observator Cultural (rumensk). Besøkt 26. april 2020. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)