Steinar Raknes

Steinar Raknes
Steinar Raknes.jpg
Født22. mars 1975Rediger på Wikidata (45 år)
MidsundRediger på Wikidata
Søsken Eldbjørg RaknesRediger på Wikidata
Utdannet ved NTNURediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jazzmusiker, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentKontrabass
PlateselskapJazzland
Nettstedhttp://steinarraknes.com
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Urban Connection
The Core
Ola Kvernberg Trio

Steinar Raknes (født 22. mars 1975 i Midsund) er en norsk artist, jazzmusiker (kontrabass), vokalist og låtskriver. Han har de siste årene markert seg som vokalist og låtskriver med sitt americana-prosjekt STILLHOUSE.[trenger referanse]

Raknes er bror til jazzvokalisten Eldbjørg Raknes[1] og psykologen Solfrid Raknes.[trenger referanse]

KarriereRediger

Raknes begynte å spille kontrabass femten år gammel på Midsund Kulturskole, og er utdannet ved musikklinja på Atlanten vgs i Kristiansund, samt Sund Folkehøgskole. I studietiden ved Jazzlinja i Trondheim (1995–1998) etablerte han bandene The Core (1996–) og Urban Connection (1996–2014, Spellemannsprisen 2001). Samarbeidet med Chick Corea i Trondheim Jazzorkester (2000-2018) resulterte i to CD-utgivelser (Live In Molde, og What Game Shall We Play Today) samt konserter i Tokyo, New York og i Skandinavia. Raknes gav i 2008 ut sin første plate i eget navn "Tangos, ballads & more" - Steinar Raknes Quartet (med bl.a John Pål Inderberg). Bassisten har han bl.a samarbeidet med Michael Brecker, Steve Grossman, Bobby McFerrin og Per Texas Johanson og han hart spilt fast i bandene til Kirsti Huke og Ola Kvernberg. Raknes jobbet fra 1999 til 2005 Musikk I Troms som 50% landsdelsmusiker sammen med Håkon Mjåset Johansen, Jørn Øien og joikeren Inga Juuso. Samarbeidet med Juuso resulterte i duoen SKÁIDI (2 CD-utgivelser) som ble utgangspunktet for bandet Arvvas med joikeren Sara Marielle Gaup, der han også er vokalist/låtskriver. Raknes spiller nå fast i bandene Stillhouse, Arvvas, Tord Gustavsen Trio, Hildo og Backcountry (m/Tore Brunborg).

Raknes´ vokalprosjekt STILLHOUSE har de siste årene vært artistens hovedfokus, og har resultert i tre utgivelser, der han har samarbeidet med bl.a artistene Mickey Raphael, Unni Wilhelmsen, Ane Brun og Solveig Slettahjell.

DiskografiRediger

Med Steinar Raknes, STILLHOUSE (Steinar Raknes vokal&kontrabass)
  • 2012: Stillhouse - (Reckless Records)
  • 2016: Down South - (Reckless Records)
  • 2018: Chasing The Real Things - (Reckless Records)
Med Steinar Raknes Quartet
  • 2008: Tangos, ballads & more - (Park Grammofon)
  • 2013: Live In Tokyo - (Reckless Records)
Med Inga Juuso, Skáidi
  • 2008: Váimmu Ivnnit (Patterns Of The Heart) - (DAT)
  • 2008: Skaidi / Where The Rivers Meet - (DAT)
  • 2011: Headland - Skáidegeahci - (DAT)
Med Arvvas
  • 2014: Remembrance - (DAT)
Med Urban Connection
  • 2001: ‎Urban Connection (Bergland Prod.)
  • 2013: LIVE! (Reckless Records)
Med The Core
  • 2004: Vision – (Jazzaway)
  • 2006: Blue Sky – (Jazzaway)
  • 2007: Office Essentials – (Jazzland)
  • 2007: The Indian Core – (Grappa)
  • 2010: Party – (Moserobie Music)
Med «Shagma»
  • 2005:Music – (Jazzaway)
Med Trondheim Jazz Orchestra
  • 2005: Live In Molde – (MNJ Records), feat. Chick Corea
  • 2018: What Game Shall We Play - (MNJ Records), feat. Chick Corea
Med Ola Kvernberg Trio
  • 2003: Cats & Doug - (Hot Club Records)
  • 2006: Night//Driver – (Jazzland)
  • 2009: Folk – (Jazzland Recordings)
  • 2013: Northern Tapes (Jazzland Recordings)
Med Kirsti Huke
  • 2007: Deloo – (Grappa)
  • 2009: Kirsti Huke – (Fairplay)
Med Ole Reinlund
  • 2003: For Det Var Hit (Musikklosen)
  • 2009: DEG (Park Grammofon)
  • 2019: Så Langt
Med Bergen Big Band
  • 2007: Meditations On Coltrane – (Grappa Music), feat. The Core
Med Håvard Lund
  • 2010: My Sister Said – (Turn Left Prod.)
Med Siri Gjære
  • 2001: ‎Love Seriously Damages Health (Bergland Prod.)
Med Jens Arne Molvær
  • 1998: September Song (Hot Club Records)

ReferanserRediger

  1. ^ Hammerø, Tor; Monsen, Christopher. «Steinar Raknes». Store norske leksikon. Besøkt 4. august 2020. 

Eksterne lenkerRediger