Steinar Raknes

Steinar Raknes
Steinar Raknes.jpg
Steinar Raknes på jazzklubben Sardinen i Bergen, november 2012.
(Foto: Knut Andersen)
Født22. mars 1975Rediger på Wikidata (45 år)
MidsundRediger på Wikidata
Søsken Eldbjørg RaknesRediger på Wikidata
Utdannet ved NTNURediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jazzmusiker, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz
Instrumentkontrabass
PlateselskapJazzland
Nettstedhttp://steinarraknes.com
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Urban Connection
The Core
Ola Kvernberg Trio

Steinar Raknes (født 22. mars 1975 i Midsund) er en norsk jazzmusiker (kontrabass), bror til jazzvokalisten Eldbjørg Raknes[1] og reknes som en av sin generasjons mest talentfulle bassister i Norge.[2]

KarriereRediger

Raknes begynte å spille kontrabass femten år gammel og er utdannet ved musikkskolen i Kristiansund, samt Sund Folkehøgskole. I studietiden ved Jazzlinja (1995–1998) etablerte han bandene The Core (1996–) og Urban Connection (1996–). Han spilte i Trondheim Jazzorkester med Chick Corea som solist, samt kvartetten BounceTones. Han medvirket på NRK/EBU samsending «Jazz jorda rundt» som bassist i Hallgeir Pedersen Trio i 2003. Han har spilt på utgivelser med Jens Arne Molvær (1998) og Ole Reinlund (2003). Raknes har også blitt fast i Ola Kvernberg's besetninger, spilt i Kirsti Huke Trio og etablert Shagma (2004–). Han har virke som instrumentallærer på kontrabass ved jazzlinja i Tondheim.

DiskografiRediger

Med Urban Connection
Med Siri Gjære
  • 2001: ‎Love Seriously Damages Health (Bergland Prod.)
Med The Core
  • 2004: Vision – (Jazzaway)
  • 2006: Blue Sky – (Jazzaway)
  • 2007: Office Essentials – (Jazzland)
  • 2010: Party – (Moserobie Music)
Med «Shagma»
  • 2005:Music – (Jazzaway)
Med Trondheim Jazzorkester
  • 2005: Live In Molde – (MNJ Records), feat. Chick Corea
Med Ola Kvernberg Trio
  • 2006: Night//Driver – (Jazzland)
  • 2009: Folk – (Jazzland Recordings)
Med The Indian Core
  • 2007: The Indian Core – (Grappa)
Med Kirsti Huke
  • 2007: Deloo – (Grappa)
  • 2009: Kirsti Huke – (Fairplay)
Med Bergen Big Band
  • 2007: Meditations On Coltrane – (Grappa Music), feat. The Core
Med Håvard Lund
  • 2010: My Sister Said – (Turn Left Prod.)

ReferanserRediger

  1. ^ Steinar Raknes, Store norske leksikon. Besøkt 19. juli 2011.
  2. ^ «Steinar Raknes & Unni Wilhelmsen - Musicfest.no». Arkivert fra originalen 10. april 2010. 

Eksterne lenkerRediger